Apple faalt ernstig met bewegingssensoren in de iPhone 5S

De gebruikers van het meest belovende smartphone tot nu toe, de iPhone 5S ondervinden problemen met de bewegingssensoren. De klachten gaan vooral over een afwijking van de gyroscoop, kompas en waterpas. Maar ook games die de bewegingssensoren gebruiken, denk maar aan racegames. Het probleem is alleen gesignaleerd bij de iPhone 5S en niet bij de iPhone 5C.

iPhone 5s faal

Volgens gadgetsite Gizmodo komt het probleem niet voor bij alle iPhone 5S toestellen, maar het sluit niet uit dat het een totale schande is dat dit kan gebeuren. Het zijn echter de duurste toestellen, waarvan mensen ook de hoogste verwachtingen van hadden. De site heeft de iPhone 5S met de nieuwste iOS 7 versie vergeleken met een iPhone 5. Er werd minimaal verwacht dat de standaard apps als de kompas en waterpas het tenminste zouden doen, maar het ongelijk werd bewezen na enkele tests.

Het is nog niet duidelijk hoeveel iPhone 5S toestellen dit probleem precies hebben, maar volgens de verwachtingen van Gizmodo zijn het er behoorlijk. Waarschijnlijk is het een hardware fout, want aan de software valt niks te wijten. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk mogelijk om bij een Apple Store de toestel om te wisselen. Niks staat nog vast, want Apple heeft nog niet gereageerd.

Onze tip aan jullie is, koop nog geen iPhone 5S voor de officiële reactie van Apple.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen