‘iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen een sterkere aluminium behuizing’

Naar verwachting zal Apple in het vierde kwartaal van dit jaar de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus lanceren. Er circuleren ook geruchten dat er een derde iPhone wordt geïntroduceerd, genaamd iPhone 6C. Hiervan is er onlangs ook een afbeelding gelekt.

iPhone 6S

Het doorgaans betrouwbare Chinese website United Daily News heeft van zijn anonieme bronnen vernomen dat Apple een sterkere aluminium variant gaat gebruiken voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Het zou gaan om het zogeheten 7000 series aluminium.

Deze aluminium soort zou maar liefst 60 procent sterker zijn dan waar de huidige iPhones van gemaakt zijn. Ook zou de 7000 series aluminium veel lichter zijn.

De 7000 series aluminium is geen nieuwe materiaal voor Apple. Dat materiaal gebruikt Apple nu ook in de Apple Watch.

United Daily News geeft wel aan dat de nieuwe behuizing voor de toekomstige iPhone 6S en iPhone 6S Plus een stuk lastiger te produceren is. Ook is het nog de vraag of er fabrikanten zijn die zoveel behuizingen kunnen leveren aan Apple. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino verkocht zo’n 80 miljoen iPhones na de aankondigen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen