Home Smartphone Samsung kampt met tekort aan Galaxy S6 Edge

Samsung kampt met tekort aan Galaxy S6 Edge

0

Zowel de Samsung Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge zijn sinds vorig week vrijdag officieel te koop in onder meer Nederland. Ongeveer de helft van de mensen kochten een Galaxy S6 Edge, waardoor er nu een tekort is aan de Galaxy S6 Edge.

De Galaxy S6 Edge is onverwachts even populair als de standaard Galaxy S6 geworden. Zelfs Samsung had hierop niet gerekend. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant had gerekend dat zo’n 20 á 30 procent van de mensen voor een Galaxy S6 Edge zouden kiezen. Hierdoor kampt Samsung met een tekort aan Galaxy S6 Edge toestellen. Dat melden diverse betrouwbare bronnen.

Qua specificaties is de Galaxy S6 Edge identieke aan de Galaxy S6. Het grote verschil is dat de S6 Edge aan beide kanten een gebogen randje heeft, waardoor de Galaxy S6 Edge 150 euro duurder is dan de standaard versie.

Samsung maakte vorige week ook bekend dat het maken van een gebogen scherm erg lastig is en dat ze wat productieprobleempjes hadden. De bronnen die melden dat Samsung kampt met een tekort kan nog geen verkoopcijfers vrijgegeven, maar verwachten dat Samsung dit jaar maar liefst 55 miljoen exemplaren zal verkopen.

Ben je van plan om een Samsung Galaxy S6 Edge te bestellen? Bekijk dan mijn artikel over de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge waar te bestellen?

 

Mobiele versie afsluiten