Snapchat haalt vriendenlijsten weg en voegt nieuwe functies toe

Na de vele commotie van Snapchat-gebruikers heeft de enorm populaire foto-app Snapchat er voor gekozen om vriendenlijsten weg te halen. In plaatst daarvan staat voortaan een emoji naast de namen van je vrienden.

Snapchat zou deze keuze hebben gemaakt omdat er veel commotie over de vriendenlijsten was, je kon namelijk van al je vrienden een vriendenlijst zien. In een vriendenlijst op Snapchat staat naar welke vriend/vriendin je de meeste foto’s/berichten hebt gestuurd.

Na al die commotie heeft Snapchat er toch voor gekozen om de vriendenlijsten weg te halen en te vervangen voor smileys naast de namen van je vrienden. Dit is enkel zichtbaar voor jouw.

Ook heeft elke smiley een bepaalde betekenis, weet je nou niet alle betekenissen van de smileys, we hebben ze even voor jullie op een rijtje gezet.

Snapchat smiley/emoji betekenis

  • Geel hartje: Je bent elkaars allerbeste vrienden.
  • Glimlach: Het is een van je beste vrienden, waarmee je de meeste snaps mee maakt.
  • Tand grijns: Je hebt een gezamenlijke beste vriend, die voor jullie allebei nummer 1 is.
  • Zonnebril: Je hebt gezamenlijke een vriend.
  • Grijns smiley: Je bent de beste vriend van een persoon, maar hij/zij is niet jou beste vriend.
  • Vuur: Je hebt een Snapstreak. Je hebt een aantal dagen achter elkaar snaps met iemand gedeeld.

Ook heeft Snapchat een foto vrijgegeven met verdere uitleg over de betekenissen van de smileys.

Snapchat uitleg smileys

Tot slot heeft Snapchat ook een nieuwe functie toegevoegd bij zijn app, je kunt nu namelijk betere foto’s schieten met de nieuwe Night-stand, deze (Night-stand) komt tevoorschijn als maantje boven het scherm als er te weinig licht is om een foto te maken, klik je op het maantje en dan worden de foto’s die je maakt wat lichter gemaakt zodat je bij weinig licht beter te zien bent.

snapchat maantje

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen