De belangrijkste veranderingen in Android 5.0.1 Lollipop

Vorige week was de uitrol van Android 5.0.1 Lollipop eindelijk gearriveerd in Nederland, maar wat is er eigenlijk allemaal veranderd in Android Lollipop? We zetten alles voor je in een rijtje.

wpid-android-5-0-lollipop-os.jpg

Google heeft erg veel veranderingen doorgevoerd in de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem, Android Lollipop. Ik heb voor jullie de belangrijkste drie veranderingen in een rijtje gezet.

Design

De grootste verandering van Android Lollipop is het design, wat het eerste opvalt is dat de icoontjes wat groter zijn geworden en de kleuren er wat meer uitspringen. Ook ziet het er allemaal wat strakker uit en loopt het wat soepeler. Het kan er wel wat kinderachtig overkomen door de vele kleurtjes van Touchwiz.

Ook is de notificatiebalk veranderd ten opzichte van de vorige versies van Android. Het heeft nu namelijk de kleur lichtblauw, je moet het maar mooi vinden want deze kleur kun je in de instellingen niet veranderen. Dit is natuurlijk wel erg jammer.

Vergrendelscherm

Ook is er een grote verandering bij de vergrendelscherm, want wat iOS ook altijd had met de iPhone, iPad en iPod touch heeft Samsung met Android Lollipop nu ook eindelijk toegepast. Je kunt nu eindelijk berichten aflezen van de vergrendelscherm. Ook kun je er voor kiezen wat voor inhoud er te lezen valt van je vergrendelscherm. Dit zijn de opties die je kan kiezen: Alle inhoud weergeven, vertrouwelijk inhoud verbergen of geen meldingen weergeven.

Wat ook op de vergrendelscherm is toegevoegd is een sneltoets naar de camera zodat je snel foto’s kunt maken en een belfunctie.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk dan de onderstaande afbeelding:

galaxys5-lollipop-notifications

Batterijduur

Ook is Android Lollipop energiezuiniger geworden. Zelf draai ik nu enkele dagen op mijn Samsung Galaxy S4 op Android 5.0.1 Lollipop en ik moet zeggen dat de batterij tamelijk langer mee gaat dan de vorige versies van Android. Gaat je batterij nog steeds snel leeg? Zet dan de nieuwe spaarstand aan zodat je accu langer mee gaat.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen