‘Apple laat A9-processor voor nieuwe iPhones en iPads produceren bij Samsung’

Het lijkt erop dat Apple en Samsung weer vriendjes zijn geworden. Volgens anonieme bronnen van het doorgaans betrouwbare website Bloomberg heeft Apple en Samsung een nieuwe contract getekend voor de productie van chips voor toekomstige iPhones en iPads.

Al jaren produceerde Samsung diverse chips voor Apple-producten. Vorige jaar koos Apple echter voor de Taiwanese chip-fabrikant TSMC voor de productie van de Apple A8-chips voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Volgens Bloomberg heeft Apple weer bij Samsung aangeklopt voor de productie van de A9-chips die we straks terug kunnen vinden in de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en nieuwe iPads.

Apple - Samsung

Heel opvallend is de keus van Apple voor Samsung echter niet. Samsung produceert namelijk nu chips dat veel efficiënter is dan bij concurrenten. Zo hebben chips van Samsung een transistors op een schaal van 14 nanometer. Concurrent TSMC gebruikt nog steeds 20 nanometer. Hoe kleiner de schaal is, des te efficiënter een chip wordt.

Tot slot meldt Bloomberg dat Samsung de volledige productie van de Apple-chips niet aankan. Hierdoor zou Samsung een tweede producent zoeken om de voltallige productie aan te kunnen. De tweede producent zou naar verluidt Globalfoundries moeten zijn.

Als we de laatste geruchten mogen geloven kunnen we later dit jaar drie nieuwe iPhones verwachten. Het zou gaan om de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en de iPhone 6C. Van de iPhone 6C lekte enkele dagen geleden een foto van de behuizing.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen