QI-Tone Alarmklok met Qi-oplaadfunctie [Review]

Alarmklok, Bluetooth speaker, handsfree bellen, draadloos je mobiel opladen, temperatuur meten? Om dit alles te kunnen kan je vijf verschillende apparaten in huis hebben. Maar waarom zou je? Je kan ook de Qi-Tone alarmklok kopen. Deze week heb ik de eer gehad om van Mobilefun.nl de Qi-Tone alarmklok te mogen testen. Deze alarmklok gaat naadloos samen met je smartphone. Ik heb dit kunnen testen met mijn Samsung Galaxy Note 3.

Design

Bij het uitpakken was ik direct verliefd. Het eerste wat je opvalt is het mooie design van de alarmklok. Het ziet eruit als een massief blok hout, met een speaker aan beide zijde. Ik heb de donker houten mogen testen, maar de alarmklok is er ook in een licht houten uitvoering. Aan de achterkant zijn enkele poorten en knopjes te vinden en aan de bovenzijde zie je licht ingegraveerd de touch knoppen voor volume en bellen. Op het eerste zicht vraag je, je af waar de tijd dan te zien zou moeten zijn, maar na aansluiten aan het stopcontact wordt het duidelijk. Achter het frontpaneel van de alarmklok zitten led lampjes verwerkt die door de houtlaag heen schijnen. Hierdoor wordt tijd en temperatuur zichtbaar.

Bluetooth speaker

Via Bluetooth kan je, je smartphone, tablet of laptop koppelen aan de speakers. Dit werkt perfect! Ik heb het getest door mijn telefoon 2 kamers verder te leggen op een afstand van zo’n 7 meter. En zelf door de muren heen kan er een perfecte verbinding tot stand worden gebracht. Na het koppelen kan je dus prima de telefoon in je broekzak houden en rondlopen.

Via het bijgeleverde AUX kabeltje kan je ook met gemakt je iPod of mp3-speler aan de speakers koppelen. Ik heb ook geprobeerd of je tegelijk een apparaat via het AUX kabeltje kan koppelen en eentje via Bluetooth, maar zodra een apparaat via het kabeltje is gekoppeld dan krijgt deze voorrang.

De geluidskwaliteit is zeer goed. Tot hoog volume blijft het geluid helder. Ook de bass is zeer goed, in afweging van het formaat van de speakers. Met de volumeknopjes aan de bovenzijde kan je de volume regelen.

Handsfree bellen

Als je telefoon via Bluetooth gekoppeld is en je wordt gebeld, dan kan je de telefoon opnemen door op het knopje bovenop de alarmklok te drukken. Het werkte vrij gemakkelijk, het geluid kwam gewoon uit de speakers van de alarmklok en door de ingebouwde microfoon kan je de telefoon gewoon in je broekzak houden. Het is alleen jammer dat je niet kan zien wie er belt en dan zal je toch je telefoon erbij moeten pakken. Of ik het zelf veel ga gebruiken is de vraag, vind het persoonlijk wel prettig om tijdens het bellen de telefoon gewoon in de hand te houden, maar dat verschilt uiteraard per persoon.

Draadloos opladen

Eerder hebben we ook al eens gesproken over draadloos opladen en over een wireless charging stand.

Om je telefoon draadloos op te kunnen laden zal deze de Qi-functie moeten ondersteunen. Veel nieuwere telefoons als de Samsung Galaxy S6 hebben dit al standaard ingebouwd, maar voor de Note 3 heb ik eerst een Qi-receiver moeten kopen. De prijs hiervoor ligt voor de meeste telefoons rond de 20 euro. De Qi-receiver is een dun plaatje van ongeveer 1 mm dik die je bovenop je batterij moet plakken en aansluiten op de daarvoor bestemde contactpuntjes. Door middel van inductie kan de telefoon dan draadloos worden opgeladen.

Na de Qi-receiver te hebben ontvangen en aan mijn batterij te hebben gekoppeld was het tijd om dit te testen bij de Qi-Tone Alarmklok. Het opladen ging tot mijn verbazing vrij snel. Binnen 4 uur was de Samsung Galaxy Note 3 volledig volgeladen. Leg je smartphone ’s nachts bovenop de alarmklok en je hooft nooit meer te klooien met je oplaad snoertje!

Door het opladen wordt de telefoon wel een beetje warm aan de onderkant. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuurmeting van de alarmklok niet meer accuraat is zolang je telefoon wordt opgeladen, omdat deze wordt beïnvloed door de warmte van de telefoon.

Het opladen via een normaal snoertje gaat nog altijd sneller en als ik mijn telefoon wil gebruiken tijdens het opladen dan zal dit ook nog via het snoertje moeten, maar het is wel heel makkelijk om de telefoon gewoon even bovenop de alarmklok te leggen.

Concusie

Doen! Gewoon kopen dit ding! Het is de eerste keer dat ik het draadloos oplaadsysteem gebruik, maar ik kan nu al niet meer zonder. Ik kom thuis, koppel mijn telefoon, zet de muziek aan en leg mijn telefoon op de alarmklok. Ik hoef niet bang te zijn dat mijn batterij leegloopt en als ik gebeld of ge-appt wordt, dan hoor ik de beltoon gewoon door de speakers van de alarmklok. Mijn ouderwetse mp3-speler die ik nog dagelijks met me mee draag laadt ik nu op door ‘m in de USB-poort aan de achterkant te steken. Naast alles werkt het ook nog steeds als een doodnormale alarmklok.

Kortom, ik ben er helemaal blij mee!

De Qi-Tone alarmklok met Qi-oplaadfunctie is verkrijgbaar via MobileFun.nl voor 138,49 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen

QI-Tone Alarmklok met Qi-oplaadfunctie [Review]Alarmklok, Bluetooth speaker, handsfree bellen, draadloos je mobiel opladen, temperatuur meten? Om dit alles te kunnen kan je vijf verschillende apparaten in huis hebben. Maar waarom zou je? Je kan ook de Qi-Tone alarmklok kopen. Deze week heb ik de eer gehad om van Mobilefun.nl...