‘Apple gaat dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen; iPhone 6C, iPhone 6S en iPhone 6S Plus’

Apple lanceerde samen met de high-end iPhone 5S een budget versie genaamd iPhone 5C. De iPhone 5C kreeg een kunststof behuizing en was in diverse kleuren beschikbaar. In tegenstelling tot de iPhone 5S sloeg de iPhone 5C echter niet aan.

iPhone 6C Concept

iPhone 6C

Het lijkt erop dat Apple het nogmaals wil proberen. Volgens de Chinese website DigiTimes gaat Apple dit jaar maar liefst drie nieuwe iPhones lanceren. Volgens anonieme bronnen van de website zouden dit de iPhone 6C, iPhone 6S en de iPhone 6S Plus moeten zijn. De iPhone 6C zou de opvolger van de iPhone 5C moeten zijn.

Als we de Chinese geruchtensite mogen geloven krijgt de iPhone 6C een 4-inch scherm en de Apple A8-processor die nu in de iPhone 6 zit. Het schermformaat van de iPhone 6C zou weer even groot zijn als de iPhone 5, iPhone 5C en de iPhone 5S.

Tot slot zou de iPhone 6C worden voorzien van Touch ID-vingerafdrukscanner en een NFC-chip, waarmee mobiele betalingen met Apple Pay gemaakt kunnen worden.

iPhone 6S

iPhone 6S / iPhone 6S Plus

Naast een budget iPhone zou Apple ook nog eens twee high-end iPhone dit jaar willen lanceren. Dit zou de iPhone 6S en de iPhone 6S moeten zijn.

Het is vooralsnog niet bekend wat voor specificaties we kunnen verwachten in de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Wat wel vrij zeker is dat beide iPhones de nieuwe A9-processor van Apple krijgen. Ook het schermformaat van 4,7-inch en 5,5-inch zou identiek moeten zijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen