Review: 3-Coils Wireless Charging Stand

0
3588

Steeds meer telefoons en tablets krijgen de ondersteuning voor draadloos laden en daar heb je dan ook een draadloze lader bij nodig. Meestal zijn deze laders gemaakt als een ”plaat” waar je je telefoon of tablet op legt, maar vandaag nemen we even een ander design door die in mijn ogen zeker wat voordelen heeft.

3-coils wireless charger

Waar werkt dit mee?

Deze lader (en vele andere) gebruikt het Qi standaard voor het draadloos laden van apparaten. Veel telefoons en tablets krijgen deze optie direct vanuit de doos mee maar velen ook niet, voor deze toestellen zijn er vaak extra accessoires te krijgen om deze er alsnog mee te laten werken. Voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy S4, deze werkt standaard uit de doos niet met draadloos laden maar is d.m.v. een ander achterklepje of een extra toevoeging uit te breiden met deze optie. Kijk voor je eigen telefoon/tablet welke optie er van toepassing is.

qi-draadloze-ontvanger-voor-de-samsung-galaxy-s4 image (2)

Wat is QI?

De definitie van draadloos opladen volgens Wikipedia:
“Draadloos opladen is een proces waarbij een elektrisch voorwerp wordt opgeladen zonder gebruik van draden. Dit wordt mogelijk gemaakt via inductie. Hiervoor is echter wel een speciale batterij nodig, die in staat is energie vanuit de lucht te ontvangen. […]

Hoewel commerciële producten momenteel gebruik maken van een mat waarop men de apparaten (veelal smartphones) legt, zoals de PowerMat en het Nederlandse GETPOWERPAD, ziet het er naar uit dat binnenkort ook grotere apparaten geen draad meer nodig hebben. Momenteel wordt er een standaard gecreëerd door het Wireless Power Consortium. De standaard heet Qi (spreek uit als ‘Chie’).’’

Plat gezegd betekent dit dat je je telefoon op een inductieplaat legt. De inductie plaat stuurt de stroom in een soort magnetisch veld naar je telefoon. Qi is een standaard die is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium. Doordat het een open-source standaard is heeft u geen verschillende kabels nodig voor elk apparaat. U kunt met elke Qi lader ieder Qi ondersteund apparaat opladen.

Voordelen van de 3-Coils Wireless Charging Stand?

Deze lader heeft plat gezegd 3 contactpunten waarmee apparaten contact kunnen maken. Voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt of je hem staand of liggend er op zet en dat grotere apparaten ook voldoende dekking krijgen om op te laden.

3 Coils

Wat ik zelf heerlijk vind aan een standaard vergeleken met een ”plaat” is dat het scherm direct zichtbaar is. Direct kunnen zien hoe laat het is, wie er belt, welke berichten er zijn. Veel toestellen hebben een optie bij de scherm instellingen genaamd ”Dagdromen” waarbij je kan kiezen wat het toestel moet weergeven tijdens het laden of wanneer hij gedockt is. Zelf heb ik meestal de klok in beeld.

Dagdromendagdromen klok

Welke apparaten getest?

Asus Nexus 7 (2013)

De Google Nexus 7 heeft de mogelijkheid tot draadloos opladen direct ingebouwd. De QI ‘’ontvanger’’ zit ter hoogte van het Nexus logo dus als je hem met de logo op de lader legt, zal hij met 2 sec. een melding geven dat hij oplaadt en geeft hij (indien je geluid aan staat) ook een audio signaal.

IMG_20150325_155501

LG G3

De LG G3 heeft ook standaard de mogelijkheid tot draadloos opladen, let alleen wel op bij de overige covers voor dit toestel. Van de Quick Circle Case zijn 2 versies namelijk, de  LG Quick Circle Case CCF-340G waar de optie wel in zit en de LG Quick Circle Case CCF-345G waar deze optie niet in zit. Mocht je dus kijken naar deze accessoires en wil je ook draadloos kunnen laden, weet je waar je op moet letten.
Voor telefoon is het gebruiken van deze lader nog eenvoudiger, je hoeft niet op te letten of je hem er wel goed op zet. Staand of liggend zal hij het doen. Je zet hem neer en met 2 sec. geeft hij aan dat hij oplaadt en ook hier zal hij (indien je geluid aan staat) een audio signaal geven. Verder zal de lader zelf ook aangeven of deze op stand-by staat of dat hij aan het laden is. Dit doet hij d.m.v. een LED icoon aan de voorkant. Blauw is opladen en groen is stand-by.

3-Coils-Wireless-Charging-Stand

De 3-Coils Wireless Charging Stand word geleverd in een compact doosje met 2 Micro USB kabels (0.3m en 1.5m) en een snelstartgids. Bijna alle smartphones en tablets (behalve Apple) gebruiken Micro USB, dus kan je hem ook gewoon aan je bestaande lader aansluiten.
Product informatie:
Geschikt voor toestellen met QI-compatibiliteit of met wireless charging covers/QI receivers.
Input: DC5V / 1.5A.
Output: DC5V / 1A.
Groot laadoppervlak met 3 coils.
Design biedt de beste kijkhoek voor uw scherm.

inhoud

De 3-Coils Wireless Charging Stand is verkrijgbaar op smartphonehoesjes.nl voor €39,95 incl. BTW, gratis verzending en voor 17:30 besteld en betaald is dezelfde dag verzonden (Maandag t/m Vrijdag).
Op de site vind je natuurlijk ook covers en andere accessoires voor diverse andere merken/type toestellen en tablets. Ben je niet in bezit van een LG G3, maar een toestel van bijvoorbeeld Huawei of Samsung? Dan ga je natuurlijk voor een  Ascend G750 case of bescherming voor je S5 Active smartphone.

Vorig artikel‘Apple gaat dit jaar drie nieuwe iPhones uitbrengen; iPhone 6C, iPhone 6S en iPhone 6S Plus’
Volgend artikelPopulaire stream app Meerkat komt binnenkort naar Android