5-inch iPhone en 12,9-inch iPad komen volgend jaar

De nieuwe iPhone 5S en de iPhone 5C zijn nog geen eens verkrijgbaar in Nederland en er duiken al geruchten op over de volgende generatie iPhone. Etnews zou van anonieme bronnen hebben vernomen dat Apple bijna alle producten gaat voorzien van een nieuwe schermformaat.

iPad - MacBook - iPhone

Als we de beweringen mogen geloven zal Apple volgende jaar een 5-inch iPhone uitbrengen, lanceert een 12,9-inch iPad en krijgen alle nieuwe MacBooks een energiezuiniger scherm.

Etnews meldt ook dat deze geruchten door LG Display en Japan Display worden ondersteund. Beide leveranciers zouden namelijk de productie van LTPS LCD-schermen hebben verhoogt. Deze schermen staan bekend om de hoge resolutie en de snelle reactie vermogen.

5-inch iPhone

Er gaan al lange tijd geruchten rond dat Apple met een grotere formaat iPhone aan het ontwikkelen is. Het betrouwbare Reuters en de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal meldden eerder ook al dat Apple een grotere iPhone aan het testen was. Of deze grote iPhone ooit het daglicht gaat zien is niet zeker. Apple test wel meerdere producten, die later nooit gelanceerd worden.

12,9-inch iPad

De 12,9-inch iPad zou zich momenteel in een testfase bevinden. De anonieme bronnen van Etnews zijn wel zeker dat er volgende jaar een 12,9-inch iPad komt. Volgens Etnews zou Apple met de grote iPad meer gaan richten op de zakelijke markt en om schoolboeken op te lezen.

MacBooks met energiezuiniger scherm

Apple zou voor toekomstige producten een AMOLED-scherm willen gebruiken. Deze schermen hebben een lager stroomverbruik, een constantere helderheid en een snelle reactie vermogen. Het nadeel van de schermen is dat het productieproces vrij ingewikkeld en duur is. Daarnaast zou er bij direct zonlicht minder goed leesbaar zijn.

Etnews is niet helemaal zeker welke Apple producten deze schermen gaan krijgen. Wel overweegt Apple om de schermen van de MacBooks te veranderen voor een die minder energieverbruik.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen