Een week in GTA V Online Heists

De langverwachte Online Heists-modus voor Grand Theft Auto V verscheen vorig week vrijdag voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. We hebben bijna anderhalf jaar moeten wachten op Online Heists, maar het wachten was het zeker wel waard!

Afgelopen vrijdag toen de Online Heists-modus gelanceerd werd, lagen de servers van GTA V vrijwel direct plat. Je kon geen eens normaal GTA Online spelen, laat staan de Heists uit proberen. Inmiddels zijn we bijna een week verder en alles werkt zoals het hoort te werken. Alle GTA 5-gamers zullen nu wel de nodige uren hebben gemaakt in Heists.

GTA V Heists

Online Heists

Om GTA Online Heists te kunnen spelen heb je vier mensen nodig. Het beste kan je dit met vier vrienden doen, want je wordt extra beloond als je alle Heists-missies met dezelfde personen voltooid. Nog belangrijker is dat je weet met wie je speelt en wat je van elkaar kan verwachten.

De eerste twee missies genaamd Fleeca Job en Prison Break heb ik helaas met onbekende mensen moeten doen. Je kan het al raden, geen communicatie betekend ook letterlijk game over! Tenzij je een helder dekende persoon tegenkomt die graag mee wil werken en luistert naar de leider. Heb gemerkt dat je zulke personen zelden tegenkomt.

Beide missies met de bijbehorende setups heb ik met verschillende personen in maar liefst drie dagen kunnen voltooien. Na honderden pogingen met onbekende ben ik dus zwaar geïrriteerd geraakt.

De resterende drie missies Humane Labs Raid, Series A Funding en Pacific Standard heb ik met vier vrienden gedaan. Wat een opluchting was het zeg. Eindelijk relaxed spelen zonder zorgen en het belangrijkste goeie communicatie. Communicatie is van essentieel belang in Online Heists.

GTA Online Heists

Om aan de slag te kunnen gaan moet je personage minimaal level 12 zijn en dien je over een high-end appartement te beschikken. De Heists wordt namelijk in één van je kamers gepland. Zodra je over de nodige middelen beschikt zal Lester je bellen en je laten weten dat je aan de slag kunt gaan. Je high-end appartement veranderd vervolgens in de kleur groen.

De leider oftewel host dient voor elke missie een investering te doen. Zodra alle bijbehorende setups en ten slotte de final hebt voltooid wordt je rijkelijk beloond. Deelnemers krijgen voor elk setup die ze behalen een klein bedrag. De leider krijgt enkel RP en geen geld.

Zodra je met je team alle setups hebt voltooid kan je aan de slag voor de grote buit. Voordat je begint met de final moet de leider de deelnemers een percentage van de grote buit te geven. Zodra de final succesvol wordt voltooid krijgt iedereen zijn deel.

Tot slot krijg je ook nog eens extra bonussen. Om alle bonussen te kunnen pakken dien je steeds met dezelfde vier personen te spelen, alle missies op de juiste volgorde spelen en tot slot ga niet dood!

  • First Time bonus: Voltooi elke heist voor de eerste keer en je krijgt een bonus van $100.000.
  • All In Order Challenge bonus – Voltooi alle heists en hun set-up missies in de juiste volgorde en je ontvangt $1,000,000.
  • Loyalty Challenge bonus – Voltooi alle heists met hetzelfde team en je ontvangt $1,000,000.
  • Criminal Mastermind Challenge bonus – Voltooi alle heists en hun set-up missies in de juiste volgorde, met hetzelfde team en zonder levens te verliezen en je ontvangt $10,000,000.

Om je een beetje op weg te helpen en je een idee te geven wat je te wachten staat heb ik alle video’s van de missies hieronder geplaatst.

Fleeca Job

Prison Break

Humane Labs Raid

Series A Funding

Pacific Standard

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen