Nintendo gaat eindelijk games maken voor smartphones

Nintendo heeft kenbaar gemaakt samen met het Japanse Mobage platform van DeNa games te gaan ontwikkelen voor smartphones.

Nintendo Logo

Dit is een belangrijk project voor beide partijen aangezien het aandeel van beide bedrijven in de markt is gedaald in de afgelopen jaren. Tot en met afgelopen januari 2014 heeft Nintendo altijd ontkend interesse te hebben in het ontwikkelen van games voor smartphones en tablets. Nu is het toch eindelijk zover!

Helaas kunnen we geen oude al bestaande games van Nintendo verwachten voor de smartphone. Er zullen nieuwe games worden gelanceerd om de smartphone functionaliteiten optimaal te kunnen benutten. Wel zullen bekende personages die we gewend zijn van Nintendo terugzien zoals Super Mario, Zelda en Pokemon.

Ook kunnen we met de herfst dit jaar nog een online membership service verwachten van de twee bedrijven. Dit zal beschikbaar zijn voor smartphones, tablets, PC en Nintendo game consoles.

Satoru Iwata van Nintendo gaf aan tijdens een pers conferentie in Tokyo dat ze niet zullen stoppen met de huidige game consoles. Zo vertelde hij dat ze al bezig zijn met een nieuwe console genaamd NX. Volgens Satoru Iwata zal het gaan om een totaal nieuw concept. We kunnen volgend jaar meer details verwachten over dit project.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen