Je oude telefoon als bewakingscamera

Gooi je oude telefoons niet meer weg! Kijk ook nog even goed in je kast of er een oude smartphone ligt. Deze kan je nu gebruiken als bewakingscamera met de app Camio!

camio

Elke oude smartphone of tablet met iOS of Android kan nu gebruikt worden als een bewakingscamera. Verbind je telefoon met het internet, download de gratis app Camio op de telefoon, maak een account aan en je bewakingscamera is klaar voor gebruik. Voor het instellen van meer dan 1 camera’s zal er betaald moeten worden.

Monteer de telefoon bijvoorbeeld op een tripod en richt hem vanuit de vensterbank op je oprit, monteer hem op het dashboard van je auto of gebruik het om te zien wat je huisdier doet als je niet thuis bent. Beelden zullen in de cloud worden opgeslagen. Ze worden 30 dagen bewaard en daarna automatisch verwijderd.

Medeoprichter van Camio, Carter Maslan, zegt dat Camio innovatiever is dan andere soortgelijke diensten, omdat Camio selectief is in wat het opneemt. De camera zal alleen opnemen als het beweging ziet, zodat je niet met nutteloze beelden zit opgescheept. Ook zal de app door middel van algoritmes het verschil kunnen zien in kleine veranderingen, zoals vernaderingen in licht en het bewegen van een boomtak of grotere veranderingen, zoals iemand die de oprit op komt lopen.

De video’s worden versleuteld opgeslagen en kan alleen door de gebruiken zelf bekeken worden. Maslan zegt dat zelfs de makers van de app de video’s niet kunnen bekijken.

Download de app hier.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen