Scosche Magic Mount: Universele magnetische autohouder

We hebben tegenwoordig allemaal wel een telefoon. Voor de gene die regelmatig in de auto zit is een autohouder een onmisbare accessoire geworden. Als bestuurder moeten we natuurlijk allemaal handsfree bellen, tenzij je rijk bent en even 230 euro wilt neerleggen.

De kosten van een autohouder zullen in de meeste gevallen veel lager uitvallen dan een bekeuring. Voor de automobilisten is het zeker aan te raden om een autohouder aan te schaffen of gewoon niet bellen achter het stuur.

Autohouders zijn er in alle formaten en prijsklassen. Afgelopen weekend heb ik de Scosche Magic Mount, een universele magnetische autohouder, van MobileFun.nl mogen testen. Wat mij erg aansprak van de Scosche Magic Mount autohouder was het erg kleine formaat en dat het magnetisch is. In het verleden vaak zelfklevende autohouders gebruikt, maar na verloop van tijd plakte het niet meer goed.

Doormiddel van een ingebouwde magneet kan je zonder al te veel moeite je smartphone op de Scosche Magic Mount leggen en deze zit meteen vast ook. Vervolgens kan je eenvoudig handsfree bellen en navigeren in je auto. Autohouder op mijn voorruit vind ik geen gezicht, vandaar dat ik het op mijn dashboard hebt geplaatst. Je kan de Scosche Magic Mount 360 graden draaien voor een comfortabele kijkhoek.

Ook een mooie voordeel aan de Scosche Magic Mount is het ingebouwde kabel clip. Hiermee kan je je kabeltje netjes uit de weg houden. Dit is ideaal tijdens het rijden en het opladen van je toestel.

Scosche Magic Mount

Scosche Magic Mount

Bij de Scosche Magic Mount autohouder zitten er twee dunne metalen platen die je bevestigt aan je telefoon. Een kleine metalen plaatje voor kleine/lichte telefoons en een iets grotere metalen plaatje voor grotere/zwaardere smartphones.

Je kunt dit metalen plaatje op drie verschillende manieren bevestigen aan je toestel.

1) Bij een Samsung Galaxy-smartphone kun je bijvoorbeeld het metalen plaatje direct op de batterij plakken. Je originele cover kan je vervolgens weer terugplaatsen. Op deze manier kan je je Galaxy-toestel op de autohouder plaatsen.

2) Zoals we weten kan je de achterkant van een iPhone niet openen. Het metalen plaatje kan je wel direct op je iPhone plakken en als je je hoesje weer terugplaatst zie je er niks meer van. Op deze manier kan je je iPhone op de autohouder plaatsen.

Ik heb zelf een iPhone 6, ik durfde niet direct het metalen plaatje op mijn iPhone 6 te plakken. De behuizing is tenslotte wel van aluminium en krast vrij snel en helemaal met een metalen plaatje. Ik heb het metalen plaatje zonder te plakken tussen mijn case en iPhone geplaatst. Werkt even goed vindt ik.

3) Tot slot kun je het metalen plaatje ook direct op case, hoesje of als je geen hoesje hebt direct op je toestel plakken. Wel vindt ik dit geen gezicht, optie’s zijn er dus voldoende.

Scosche Magic Mount

De Scosche Magic Mount is verkrijgbaar via MobileFun.nl voor 24,49 euro.

Spigen Kuel P12Q/C Dual 4A USB Autolader

Een autohouder kan natuurlijk niet zonder een autolader. Direct zal je direct merken als je bijvoorbeeld TomTom draait op je smartphone. TomTom is een zware app die je batterij heel snel leeg kan zuipen. Navigatie-apps gebruik je in de meeste gevallen voor lange afstanden, het is natuurlijk wel zo handig dat je ook straks terug kan naar huis zonder dat je smartphone helemaal leeg is.

Spigen Kuel P12Q:C Dual 4A USB Autolader

Autoladers zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit, maar de wat belangrijk is de vermogen van zo’n apparaat. Het moet tenslotte wel voldoende spanning leveren om je smartphone fatsoenlijk op te laden. Als je een app als TomTom gebruikt zal je direct erachter komen dat een autolader van 1mA of lager niet voldoende is. Je toestel verbruikt meer dan dat er wordt opgeladen.

TomTom adviseert dan ook een autolader van minimaal 2mA. De Spigen Kuel P12Q/C Dual 4A USB Autolader beschikt over 4mA. Deze wordt vervolgens verdeelt over twee USB-poorten. In praktijk zou je dus twee smartphones moeten kunnen opladen en tegelijk ook TomTom draaien.

De Spigen Kuel P12Q/C Dual 4A USB Autolader is verkrijgbaar via MobileFun.nl voor 24,49 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen