Nieuwe MacBook ondersteunt ook opladers van derden

Apple heeft eerder deze week tijdens het Spring Forward-evenement een nieuwe superdunne 12-inch MacBook aangekondigd. De nieuwe MacBook is veel compacter en lichter dan de huidige MacBook Air.

Om de MacBook zo dun mogelijk te maken heeft Apple ervoor gekozen om de laptop te voorzien van de nieuwe USB-C-aansluiting. Deze aansluiting kan worden gebruikt voor gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen.

MacBook Air

Omdat de MacBook via een USB-C-connector opgeladen kan worden, is het in de praktijk ook mogelijk om externe accu’s en opladers van derden te gebruiken. Apple heeft laten weten dat ze dergelijke accessoires niet zullen blokkeren.

Een USB-C-stekker is een algemene standaard die door alle fabrikanten zonder goedkeuring van Apple geproduceerd kan worden. Wel kan Apple ervoor kiezen om deze met een software te blokkeren, maar volgens de bronnen van 9to5mac zal Apple dit niet doen.

Bij de huidige MacBook Air en de MacBook Pro keurde Apple eerste alle Magsafe-accessoires goed voordat het product mocht worden verkocht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen