Storing iCloud en App Store

Diverse online diensten van Apple zijn sinds woensdag moeilijk of zelfs helemaal niet bereikbaar. Inmiddels meldt Apple ook de storing op hun website, maar lange tijd was deze melding nergens terug te vinden op de website van de fabrikant. De storing is woensdagochtend ontstaan en is tot nu nog steeds niet bereikbaar. Momenteel is er moeilijk contact te maken met iCloud en kunnen er geen applicaties worden gedownload of aangekocht worden in de App Store. Ook andere online diensten lijken hinder te ondervinden van deze storing. Lange tijd heeft Apple ontkent dat er problemen waren, maar inmiddels heeft Apple te kennen gegeven dat het probleem intern ligt door een DNS-fout. De fabrikant werkt er hard aan om de diensten zeer spoedig weer online te krijgen.

App-Store-offline

Apple iCloud

De komst van iCloud was voor veel mensen een nieuwe stap in de technologie. Waar de cloud vooral was bedoeld voor grote bedrijven werd het plotseling heel erg makkelijk bereikbaar voor de consument. Upload of download al jouw muziek, bestanden, foto’s of video’s op of van een centrale plek ergens in de wereld. Het is jouw eigen virtuele schijf waar verder niemand bij kan en je kunt elk apparaat koppelen aan dit account. Jouw belangrijke informatie is dus altijd bereikbaar, behalve dus vandaag nu ook iCloud moeilijk of zelfs niet bereikbaar is. Ook is iCloud de ideale oplossing wanneer je een nieuwe telefoon hebt gekocht en je contacten wilt overzetten. Je kan deze namelijk eenvoudig opslaan op iCloud waardoor je er overal bij kunt. Ook als je een nieuwe iPhone hebt gekocht.

Apple App Store

Met de App Store werd de eerste echte stap gezet richting een persoonlijke smartphone met eigen applicaties die makkelijk centraal te downloaden zijn. Inmiddels zijn er 1.3 miljoen applicaties beschikbaar in de App Store en maandelijks breidt dit nog verder uit. De applicaties worden ontwikkeld door externe bedrijven en Apple controleert elke ingediende applicatie handmatig op correctheid in de code. Het succes van Apple hierin is ongekend, maar zolang de App Store niet bereikbaar is kan er dus helaas ook niet gedownload worden. Het is onbekend hoe lang de storing nog duurt, maar Apple is druk bezig om deze storing zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen