HTC One M9 vanaf eind maart te koop voor 749 euro

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe vlaggenschip de HTC One M9 gepresenteerd. De opvolger van de huidige HTC One M8 heeft nagenoeg hetzelfde design en schermformaat.

HTC One M9

HTC One M9

De HTC One M9 heeft een 5-inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap een Snapdragon 810-processor van chipfabrikant Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen.

De behuizing is net als zijn voorganger gemaakt van metaal en de achterzijde is lichtjes gebogen. De randen tussen de achterkant en het scherm zijn een andere kleur dan de behuizing. Zo heeft de zilverkleurige model een goudkleurige rand.

Aan de achterkant bevindt zich een 20-megapixel camera en aan de voorkant heeft de One M9 een 4-ultrapixel selfiecamera. Naast een nieuwe camera heeft HTC de One M9 niet uitgerust met een dubbele camera. De huidige HTC One M8 heeft een dubbele camera waarmee foto’s achteraf scherp konden worden gesteld.

De HTC One M9 is standaard uitgerust met 32GB opslagruimte en heeft een accucapaciteit van 2840 mAh. Tot slot heeft HTC afscheid genomen van de Beats Audio technologie voor de speakers. De One M9 beschikt nu aan de voorkant over Dolby speakers, wat volgens HTC wat voller geluid heeft.

De One M9 wordt standaard geleverd met Android 5.0 Lollipop met HTC’s eigen Sense 7-skin. Het nieuwe vlaggenschip is vanaf eind maart officieel te koop in Nederland en heeft een adviesprijs van 749 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen