Samsung presenteert Galaxy S6 Edge met gebogen scherm

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress twee nieuwe smartphones aangekondigd; de langverwachte Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge met een gebogen scherm. Beide nieuwe smartphones zullen vanaf 10 april in de Nederlandse winkelschappen verschijnen.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge

De Galaxy S6 Edge heeft bijna identieke specificaties als de normale Galaxy S6. Beide toestellen hebben een 5,1-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het grote verschil is de gebogen randen aan de zijkanten van het scherm.

Op een willekeurige rand van de Galaxy S6 Edge kunnen notificaties getoond worden en is het mogelijk om diverse informatie uit apps te bekijken. Wel moeten de apps de gebogen randen ondersteunen.

Onder de motorkap bevindt zich een nieuwe 64-bits Exynos 7 Octa-processor van Samsung zelf en 3GB aan werkgeheugen.

Net als de Galaxy S6 heeft de Galaxy S6 Edge ook een metalen frame en glas aan de achter- en voorkant.

Aan de achterkant bevindt zich een 16-megapixel camera met een grote opening voor het opvangen van licht. Aan de voorkant heeft de Galaxy S6 een 5-megapixel selfiecamera.

Het toestel is standaard uitgerust met 32GB opslagruimte en heeft een accucapaciteit van 2600 mAh. Tot

De Galaxy S6 Edge wordt standaard geleverd met Android 5.0 Lollipop met Samsung’s eigen Touchwiz-skin. Samsung’s nieuwe vlaggenschip is vanaf 10 april officieel te koop in Nederland en heeft een adviesprijs van 849 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen