‘YouTube niet winstgevend voor Google’

YouTube wordt maandelijks door ongeveer een miljard mensen bezocht, daarmee is YouTube één van de grootste websites op het internet. YouTube draaide vorig jaar een omzet van maar liefst 4 miljard dollar.

Je zou verwachten dat Google, eigenaar van YouTube, een hoop centjes binnensleept met YouTube. Helaas voor Google, want YouTube zou nog steeds niet winstgevend zijn. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal.

YouTube

Anonieme bronnen van de WSJ die bekend zijn met de financiën van YouTube meldden dat Google in het jaar 2014 zo’n 4 miljard dollar omzet wist te genereren. De omzet van YouTube is zelfs een derde gestegen van 3 naar 4 miljard dollar. Echter heeft Google te maken met extreem hoge kosten voor het aanbieden van video’s. Ook zou Google bepaalde mensen betalen voor het creëren van exclusieve YouTube video’s.

Om YouTube winstgevender te kunnen maken overweegt de zoekgigant om gebruikersgegevens van Google te gebruiken voor het tonen van nauwkeuriger advertenties. Nu toont YouTube enkel advertenties op basis van het surfgedrag van de bezoeker. Google zelf houdt ook de zoekgeschiedenis van mensen bij om advertenties op maat te tonen. Naar verwachting zal Google dit jaar het nieuwe advertentie systeem voor YouTube activeren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen