Gamers en Pokerspelers; De sterke connectie tussen gamen en online poker

Je wordt achtervolgt door tientallen mensen, de geluiden van het vele verkeer, kogels die je om de oren vliegen of leger eenheden die jij de opdracht geeft onder luid gebrul, het klinkt allemaal totaal anders dan af en toe het geluid horen van chips die in een pot gaan of een pieptoon als je aan de beurt bent. Hoewel de geluiden tijdens het spelen totaal niet met elkaar overeenkomen hebben mensen die computerspellen spelen en mensen die online pokeren een grote gelijkenis met elkaar. Ze zijn zelfs zo sterk verbonden dat verschillende top gamers nu grote poker stars. Het uren lang zitten, de lange concentratie, de gezonde levensstijl en vingervlugheid en reactievermogen zijn hierbij van essentieel belang.

De laatste jaren zijn zowel gamen als online pokeren enorm opgekomen; zo worden belangrijke toernooien live uitgezonden op televisie en internet, valt er enorm veel geld te verdienen, hoewel in poker op het moment nog wel wat meer te verdienen valt. Een van de eerste bekende gamers die de overstap maakte naar de pokerwereld was de Fransman Bertrand “Elky” Grospellier. De Fransman was een professioneel StarCraft speler en koos ervoor om zes jaar van zijn leven in Azië door te brengen, om daar onder andere mee te doen aan de World Cyber Games, waarin hij tweede zou eindigen. Het eerstvolgende jaar (2002) zou hij tweede van de wereld worden in Warcraft III: Reign of Chaos, waarna hij de overstap maakte naar het pokeren. In de volgende 12 jaar zou Elky voor bijna 11 miljoen dollar aan live pokertoernooien winnen en ook nog een aantal miljoen aan de online pokertafels.

bertrand grospellier

Een aantal belangrijke connecties tussen gamers en online pokerspelers werden al genoemd in de inleiding. Aangezien dit de basis is tot groot succes van vele voornamelijk jonge mensen, behandelen we de aspecten even allemaal één voor één.

Urenlang zitten

Zowel gamer als online pokerspeler weten wat het is om uren achtereen te zitten. Nog even een missie halen of online aan een clanwar deelnemen. Vaak is het bij online gamen ook het geval dat er een sterk ‘wij’-gevoel aan verbonden zit. Door dit gevoel zullen weinigen vroeg stoppen als ze eenmaal begonnen zijn met een groepje vrienden. Het neemt veel tijd in beslag, iets waar pokerspelers over mee kunnen praten. Je neemt deel aan een toernooi met veel andere spelers, en mocht je ver komen dan zit je uren en uren voor je computer. Bij de variant cashgame in poker kun je opstaan en vertrekken wanneer je maar wil. Veel spelers zullen dit niet doen op het moment dat ze vinden dat er één of meerdere slechte spelers aan de tafel zitten. Een belangrijk aspect daarin is ook om te beschikken over een goede stoel die comfortabel is voor de rug en dat je houding goed is tijdens het spelen, is dat niet het geval, dan kan dat na een tijdje opspelen en zorgen voor afleiding in je hoofd en verminderde concentratie. Het is ook belangrijk om af en toe op te staan en even te lopen en te strekken.

Lange concentratie

Tijdens het gamen kan het minste of geringste concentratieverlies ertoe leiden dat je een missie niet haalt, dat je sterft tijdens een teamgevecht of wellicht nog vervelender. Online worden een aantal vrienden van je vermoord terwijl jij niet goed aan het opletten was, iets wat je nog uren, soms dagenlang moet aanhoren. Concentratieverlies bij het pokeren zal altijd leiden tot verlies van geld. Pokeren is het maken van de juiste beslissingen Let je niet op dan kunnen anderen daarvan profiteren. Het gaat om details die ervoor kunnen zorgen dat je uit een toernooi vliegt, net niet die finale haalt of een grote hand direct in cash verliest.

Een gezonde levensstijl

Dit aspect is waarschijnlijk het belangrijkste van allemaal en hier onderscheiden topgamers en pokerspelers zich van de gemiddelde speler: levensstijl. Het bestaat uit een aantal dingen: gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en een goede planning, alles om te zorgen dat je leven zowel mentaal als fysiek goed in balans is.

hardlopen man

Een gezonde voeding houdt dus in dat je genoeg groente en fruit eet en dat je niet teveel verzadigde vetten binnen krijgt zoals snoep en chips. Verder is het belangrijk dat je zorgt dat je de producten die je gebruikt op de juiste wijze bereidt en dat je simpelweg niet teveel eet. Je kunt wel denken ik eet gezond, maar als de porties dan alsnog groter worden maakt het alsnog geen verschil.

Geregeld fitnessen, fietsen, hardlopen en andere sporten beoefenen is ook goed voor je lichaam. Het handigste is dit te combineren met sociale activiteiten zoals met vrienden afspreken om te gaan sporten. Het sociale aspect zal ervoor zorgen dat je jezelf er meer toe dwingt je aan de afspraken met jezelf te houden. Met een goed fysieke gesteldheid kunnen je hersenen gemakkelijker dingen opslaan en kun je sneller handelen. Op deze website vindt je meer informatie.

Dit alles gecombineerd zorgt ervoor dat je een goede planning zult moeten gaan maken voor jezelf. Stel een goed rooster op om te bepalen wanneer je wilt gamen of pokeren en hoeveel tijd je wilt besteden aan sporten, sociale contacten, voeding en ontspanning. Het beste is om een aantal richtlijnen te hebben maar ze ook weer niet al te strak in te plannen. Bij gamen en pokeren kan het nu eenmaal altijd wat uitlopen.

Vingervlugheid

Iedere gamer zal het bevestigen: het gaat om vingervlugheid en reactievermogen. Als dat sneller is dan de anderen kun je succesvoller zijn. Beide vaardigheden kun je trainen en houden een sterk verband met online pokeren. Veel online pokerspelers spelen namelijk veel meer tafels tegelijk, en aangezien je maar een bepaalde tijd hebt om te reageren moet je vingervlug zijn. Te laat reageren betekent dat je de hand verliest.

elite gamers

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen