PS4-games spelen op alle Android-apparaten met Remote Play Port [Video]

Met de Remote Play-functie van de PlayStation 4 is het mogelijk om je PS4-games streamen naar onder meer de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact. Het officiële PS4 Remote Play-app werkt helaas niet op alle Android-apparaten.

PS4 Remote Play Port

Enkele slimmeriken hebben een PS4 Remote Play Port-app ontwikkelt, waarmee je zonder gedoe je PS4-games kan streamen naar alle Android tablets en smartphones.

Het officiële PS4 Remote Play-app ondersteunt helaas enkel tablets van het merk Sony. Het is natuurlijk wel een logische beslissing van Sony om dit te doen. We kunnen het Japanse tech-gigant niet kwalijk nemen, je gaat natuurlijk je directe concurrenten niet voeden.

Er zijn een hoop Android smartphone en tablets op de markt, maar niet iedereen beschikt over een Sony tablet. Dankzij de Remote Play Port-app kunnen nu alle Android-gebruikers met een PlayStation 4 in huis gebruikmaken van de Remote Play-functie.

Er bestaan twee versies van de Remote Play Port-app. Een volledige variant en een uitgeklede variant. Als je alle functies van de Remote Play Port-app wilt gebruiken kan je de volledige variant gebruiken. De gene die enkel de Remote Play-functie willen gebruiken kunnen de uitgeklede variant gebruiken. Beide versie’s zijn te downloaden via het XDA Developers forum.

Om de Remote Play Port-app te kunnen gebruiken dien je een paar stappen zelf uit te voeren. In de eerste video hieronder wordt je uitgelegd wat je allemaal moet doen. In de tweede video zien we het uitslag.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen