Ook last van een trage smartphone?

Ook last van een trage smartphone?
 Hoe langer je gebruik maakt van je smartphone hoe trager deze wordt. Foto’s laden duurt lang, bepaalde apps openen duurt lang. Herkenbaar? Mobiele provider Simyo heeft een aantal tips waarmee je de snelheid van een smartphone snel kunt versnellen.

Smartphonesnelheid

Oorzaak van een trage smartphone

Het heeft meerder oorzaken dat een smartphone zo traag is geworden bijvoorbeeld een volle werk- en opslaggeheugen. Je verzameld namelijk steeds meer informatie op de telefoon, email, whats app berichten, foto’s, enz. Allemaal oorzaken waardoor een opslaggeheugen vol kan raken.

Verwijderen

Als we kijken naar het voller worden van een werkgeheugen dan ligt de oorzaak bij het downloaden en updaten van de apps. Hoe meer je apps download en update hoe minder werkgeheugen er beschikbaar is. Hier hebben wij de volgende tips voor.

Tip 1 – Ruim je telefoon op

Een schone telefoon is net zo belangrijk als een schoon huis, af en toe moet je gewoon goed opruimen. Verwijder bijvoorbeeld overbodige foto’s of zet deze op een externe hard schijf, verwijder apps die je niet meer gebruikt. Ook kan je overbodige whats app berichten verwijderen.

Tip 2 – Schakel je locatie voorzieningen uit

Locatievoorziening is vaak een van de grote boosdoeners waardoor je batterij snel leegt is. Veel telefoons beschikken over een GPS-verbinding, de GPS verbinding geeft weer waar de smartphone zich op dat moment bevindt. Niet alleen navigatie-apps maar ook steeds meer niet-navigatie-apps maken gebruik van locatievoorzieningen, de meest voorkomende zijn: Facebook en Twitter. Je kunt de locatievoorziening van apps los van elkaar aan en uitzetten, het is dus belangrijk dat je deze optie alleen aanzet voor apps waar locatiebepaling echt nodig is.

Locatievoorzieningen zet je op de volgende manier aan- en uit:

Locatievoorzieningen

Tip 3 – Gebruik een vaste afbeelding

Een bewegende achtergrond neemt veel werkgeheugen in beslag en verbruikt daardoor meer energie dan een stilstaande afbeelding. Kies daarom altijd voor een stilstaande afbeelding.

Tip 4 – Geef je ook smartphone rust

Je smartphone heeft soms ook, net als jij, een rustmomentje nodig na een lange dag werken. Start deze elke ochtend opnieuw op. Op deze manier sluit je tijdelijke processen van de smartphone af en maak je werkgeheugen vrij. Zo beginnen jij en je smartphone als herboren aan de dag.

Tip 5 – Zet het automatisch updaten uit

Apps worden regelmatig geüpdatet. Ontwikkelaars van apps willen dat je altijd de laatste versie van de app gebruikt. Dat is de reden dat automatisch updaten aan staat op smartphones. Deze nieuwe app-updates worden vaak automatisch verstuurd naar je smartphone. Soms wordt zo’n update binnen gehaald zonder dat je het in de gaten hebt. Dat kost stroom en data. Haal zulke updates dus bij voorkeur binnen via wifi.

Conclusie

De batterij van je smartphone gaat minder snel leeg als je in de instellingen een paar dingen aanpast. De schermhelderheid lager zetten bespaart het meest energie. Je kunt daarnaast functies die je niet gebruikt uitzetten om je batterijduur te verlengen, zoals Bluetooth en GPS. Er bestaan een paar handige apps zoals Battery Doctor om je hiermee te helpen. Zulke apps zetten deze functies pas aan als je ze nodig hebt. Battery Doctor kun je hier downloaden voor iPhone en Android.

Succes met het sneller maken van je smartphone!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen