Analist: “Apple wordt dit jaar marktleider op smartwatchmarkt”

De lang verwachte smartwatch van Apple, de Apple Watch, zal vanaf april officieel verkrijgbaar zijn. Een exacte releasedatum is vooralsnog niet bekend. Dit houdt natuurlijk analisten niet tegen om alvast hun voorspellingen te verrichten.

Apple-Watch

Analistenkantoor JP Morgan heeft in het verleden vaker voorspellingen gedaan over de iPhone en iPad verkopen. In de meeste gevallen waren de voorspellingen correct.

Nu doet JP Morgan een nieuwe voorspellingen over de Apple Watch. Volgens JP Morgan zal Apple dit jaar meer dan 26 miljoen Apple Watches verkopen en wordt daarmee marktleider op de smartwatchmarkt.

De analisten van JP Morgan verwachten dat ongeveer 5 procent van alle iPhone-gebruikers een Apple Watch zal kopen. Inmiddels heeft Apple meer dan 400 miljoen potentiële klanten die een iPhone 5 of nieuwer model gebruiken.

Apple Watch ondersteunt minimaal een iPhone 5, oudere modellen als de iPhone 4 en de iPhone 4S krijgen geen ondersteuning voor de Apple Watch. Zonder een iPhone is de Apple Watch onbruikbaar.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen