Apple heeft iOS 8.2, iOS 8.3, iOS 8.4 en iOS 9 in ontwikkeling

iOS-ontwikkelaars kunnen al een tijdje aan de slag met een bètaversie van iOS 8.2. Deze is nog niet beschikbaar voor de gewone gebruiker. Opmerkelijk is dat Apple gisterenavond zelfs een bètaversie van iOS 8.3 beschikbaar heeft gesteld aan ontwikkelaars. iOS 8.3 voegt onder meer nieuwe Emoji’s vergezeld van een nieuw selectiescherm voor de smileys toe.

Apple iOS

iOS 8.2

iOS 8.2 wordt de eerst volgende iOS-update voor de gewone gebruiker. Deze bevat een speciale app waarmee Apple Watch-gebruikers hun splinternieuwe smartwatch vanaf hun iPhone kunnen instellen.

Naar verwachting kunnen we iOS 8.1.2 ergens in maart verwachten. Apple maakte eerder al bekend dat de eerste Apple Watch exemplaren vanaf april verscheept zullen worden.

iOS 8.3

Wat heel opvallen is dat Apple gisterenavond een nieuwe bètaversie van iOS 8.3 beschikbaar heeft gesteld aan iOS-ontwikkelaars. Dit heeft het bedrijf uit Cupertino nooit eerder gedaan. Zoals we weten is iOS 8.2 nog niet eens officieel gelanceerd voor de gewonen gebruikers.

iOS 8.3 voegt onder meer nieuwe Emoji’s icoontjes vergezeld van een nieuw selectiescherm voor de smileys toe.

iOS 8.4

Apple zou ook bezig zijn met de ontwikkelingen van iOS 8.4. Bronnen van het doorgaans betrouwbare website 9to5Mac meldden dat Apple overweegt om een nieuwe muziekdienst samen met iOS 8.4 te introduceren. Deze zou gebaseerd zijn op Beats Music, dat medio 2014 door Apple is overgenomen.

iOS 9

Tot slot zou Apple ook nog eens bezig zijn met de ontwikkelingen van iOS 9. Deze zou vooral gericht zijn op de stabiliteit en optimalisatie van zijn mobiele besturingssysteem.

Apple zou bij de nieuwe versie van zijn software geen prioriteit geven aan nieuwe functionaliteiten. In plaats daarvan zou veel van de ontwikkeling gericht zijn op het oplossen van bugs, behouden van de stabiliteit en het verbeteren van de prestaties.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen