Nintendo eist reclame-inkomsten van YouTubers

Op YouTube delen vele gamers hun gameplay beelden met hun volgers. Daarmee genereren ze een extra inkomen voor zich zelf. Alleen wil Nintendo een graantje meepikken van gamers die Nintendo games spelen.

Nintendo heeft bijna twee jaar geleden al bekendgemaakt dat men geld wil ontvangen van YouTubers die geld verdienen met het spelen van Nintendo games. Het Japanse bedrijf heeft daarom ook het Nintendo Creators Program begonnen, waar YouTubers zich kunnen aanmelden.

Nintendo

YouTubers die zich hebben aangemeld krijgen 60 procent van de reclame-inkomsten. Resterende 40 procent is voor Nintendo zelf. YouTubers die enkel geld verdienen met het spelen van Nintendo games krijgen 70 procent van de inkomsten. YouTubers die niet samen willen werken kunnen van Nintendo een copyright verwachten op de geuploade beelden.

YouTubers zijn echter niet blij met de beslissing van Nintendo. Zo heeft YouTuber Pewdiepie meer dan 34 miljoen volgers op YouTube en is daarmee één van de populairste kanalen op YouTube.

Pewdiepie laat op zijn blog weten dat Nintendo in zijn recht staat om dit te doen, dit geldt natuurlijk ook voor andere game uitgevers. “Wat Nintendo wel mist is het feit dat we gratis reclame maken voor hun games. Want welke manier is beter om een game te verkopen, dan iemand anders de game met plezier te zien spelen?“.

“Als ik een game speel en deze met mijn volgers deel komen de reclame-inkomsten en kijkersaantallen door mijn abonnees en niet door Nintendo. Er zijn ongelofelijk veel games om te spelen, maar Nintendo games staan nu bij mij helemaal onderaan mijn lijst”, aldus Pewdiepie.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen