Het verlengen van je batterijduur? Een aantal gratis tips

Je smartphone maar één keer per week opladen, dat zou ideaal zijn. Die technologie is er helaas genoeg nog niet. Maar om toch zo lang mogelijk met je smartphone te kunnen doen vindt je hier een aantal tips voor een Android en iOS telefoon, op deze manier kun je zelf de batterijduur van je smartphone verlengen.

simyotelefoondraad

Scherm en functies

Het scherm van je smartphone verbruikt het meeste energie. Door de helderheid van je scherm lager te zetten verleng je direct de batterijduur. Op een Androidtelefoon kun je dit zelf controleren door in de instellingen naar het kopje ‘batterij’ te gaan. Functies zoals GPS, wifi en Bluetooth gebruik je niet altijd, maar verbruiken wel veel energie. Deze kun je zolang je ze niet gebruikt beter allemaal uit zetten.

Android

Op Androidtelefoons kun je vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden vegen. Als je dit doet komen er instellingen tevoorschijn voor Bluetooth, GPS, wifi en de dataverbinding. Zitten deze opties er niet? Dan kun je deze opties vinden in het instellingenmenu van je Androidtelefoon. Onder het kopje ‘weergave’ en ‘wifi’ kun je de instellingen wel veranderen.

androidhelderheid

Android schermhelderheid aanpassen

iPhone

Op de iPhone kun je op het scherm vanaf de onderkant omhoog vegen. Als je dit doet komt er een balk naar boven waarmee je de helderheid van het scherm kunt aanpassen. Hier kun je ook wifi en Bluetooth uit zetten. In het instellingenmenu van je iPhone heb je nog meer opties die invloed hebben op de batterijduur. Het scherm kan ook automatisch de helderheid bepalen. Dit doe je door onder het kopje ‘scherm’ de optie ‘automatische helderheid’ aan te vinken. De iPhone meet dan steeds hoe licht het in de omgeving is en past de helderheid van het scherm hierop aan.

iphoneschermhelderheid

iPhone schermhelderheid aanpassen

App berichten uit zetten

Smartphones zijn altijd voor je aan het werk, ook als ze gewoon in je broekzak of tas zitten. Telefoons controleren continu of je nieuwe WhatsApp-of Facebookberichten hebt. Je smartphone moet daarvoor altijd online zijn en dat gaat ten kostte van de batterijduur. Je kan erg veel besparen als je de dataverbinding van je smartphone alleen aanzet wanneer je echt wil internetten. Consequentie is wel dat je berichten dan niet gelijk binnen krijgt.

App updates uit zetten

Apps worden regelmatig geüpdatet. Ontwikkelaars van apps willen dat je altijd de laatste versie van de app gebruikt. Dat is de reden dat automatisch updaten aan staat op smartphones. Deze nieuwe app-updates worden vaak automatisch verstuurd naar je smartphone. Soms wordt zo’n update binnen gehaald zonder dat je het in de gaten hebt. Dat kost stroom en data. Haal zulke updates dus bij voorkeur binnen via wifi. Meer tips om nooit meer over je datalimiet heen te gaan lees je hier.

Conclusie

De batterij van je smartphone gaat minder snel leeg als je in de instellingen een paar dingen aanpast. De schermhelderheid lager zetten bespaart het meest energie. Je kunt daarnaast functies die je niet gebruikt uitzetten om je batterijduur te verlengen, zoals Bluetooth en GPS. Er bestaan een paar handige apps zoals Battery Doctor om je hiermee te helpen. Zulke apps zetten deze functies pas aan als je ze nodig hebt.

Nog meer gratis tips zijn te vinden in het gehele artikel.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen