YouTube stapt over van Flash naar HTML5

Steve Jobs, voormalige CEO van Apple, kreeg destijds veel kritiek omdat tablets en smartphones van Apple Flash niet ondersteunde. Veel mensen kozen hierdoor ook voor een Android-apparaat omdat die wel ondersteuning had voor Flash-video’s.

YouTube

In plaats van video’s zagen iOS-gebruikers een zwarte rechthoek te zien op websites die Flash-video’s hadden staan. Toen voorspelde Steve Jobs al dat deze gaten erg snel gevuld zouden worden. And guess what? Hij had het verdomd goed!

Inmiddels hebben bedrijven als Netflix, Vimeo, Microsoft en Apple HTML5 omarmd. Aan het rijtje wordt nu ook YouTube toegevoegd.

YouTube heeft vandaag bekendgemaakt dat het overgaat stappen naar HTML5. Mensen die YouTube bezoeken met Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8 of een bèta-versie van Firefox maken nu standaard gebruik van HTML5. Oudere browsers blijven nog wel eventje op Flash draaien.

Dankzij HTML5 is het nu mogelijk om YouTube video’s op een lagere kwaliteit in te laden als men een slechte verbinding heeft. Gebruikers kunnen hierdoor sneller beginnen met het bekijken van een YouTube video en 50 procent minder lang te staren naar een laadscherm. YouTube laat weten dat bufferen dankzij HTML5 met 50 procent is afgenomen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen