Apple breekt opnieuw alle records

Apple heeft opnieuw alle verwachtingen overtroffen met recordresultaten. Het vierde kwartaal van 2014 heeft de Amerikaanse bedrijf uit Cupertino afgesloten met een omzet van 74,6 miljard dollar en een nettowinst van 18 miljard dollar. Deze recordresultaten heeft Apple te danken aan de goede iPhone verkopen.

AAPL

iPhone

Apple heeft dinsdagavond de kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2014 bekendgemaakt. In de maanden oktober, november en december zijn er maar liefst 74,5 miljoen iPhones over de toonbank gegaan. Daarmee breekt Apple zijn eigen record van 51 miljoen iPhones.

De recordverkoop is vooral te danken aan de release van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dankzij de nieuwe schermformaten zijn een hoop Android-gebruikers overgestapt naar een iPhone.

Volgens Tim Cook, CEO van Apple, was de vraag naar producten van Apple nog nooit zo groot. De iPhone 6 ging vaker over de toonbank dan de iPhone 6 Plus. Een exacte verdeling wilde Cook niet kwijt.

iPad

De iPad doet het al een tijdje niet meer zo goed. Ook dit jaar heeft Apple minder iPads aan de man gebracht dan een jaar geleden.

In de maanden oktober, november en december zijn er zo’n 21,4 miljoen iPads over de toonbank gegaan, dit is een daling van 17,7 procent. In het vierde kwartaal van 2013 verkocht Apple nog 26 miljoen iPads.

Mac

Apple zag ook zijn Mac verkopen stijgen met 14,58 procent. In het vierde kwartaal van 2014 zijn er zo’n 5,5 miljoen Macs verkocht.

Tot slot maakte Apple ook bekend dat er inmiddels meer dan een miljard iOS-apparaten zijn verkocht. Het miljardste iOS-apparaat werd in november verkocht en dat was een iPhone 6 Plus met 64GB opslagruimte.

BronApple

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen