Franse data-privacywaakhond CNIL wil Google beboeten

Sinds maart 2012 heeft Google een nieuwe privacybeleid. In de nieuwe privacybeleid stelt Google dat alle informatie van gebruikers bewaard en met elkaar gecombineerd mag worden. Bij het gebruik van Google-diensten gaan gebruikers automatisch akkoord met deze voorwaarden.

De Franse privacywaakhond CNIL (Commission nationale de l’informatique et des libertés) is inmiddels een onderzoek gestart om Google te beboeten voor de wijze waarop de zoekgigant gegevens van gebruikers bijhoudt en bewaart. Naast Frankrijk zijn onder meer Nederland, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië ook bezig met een onderzoek naar de gevolgden en legaliteit van die voorwaarden.

Het Franse CNIL waarschuwde eerder Google al om de voorwaarden aan te passen. Tot noch toe heeft Google echter nog niets veranderd. Nu wordt er gekeken of Google hiervoor beboet kan worden. Volgens CNIL kan Google een boete van maximaal 150.000 euro krijgen, wegens het overtreden van Franse privacyregels.

via Nu

Het laatste nieuws

Alle Nintendo Switch Online aanbiedingen

Verloopt je Nintendo Switch Online abonnement binnenkort? Dan heb je geluk! De Nintendo Switch Online is namelijk tijdelijk in de aanbieding. Je...

Big in Japan uitverkoop van start in PlayStation Store

Sony is vandaag begonnen met de Big in Japan uitverkoop in de PlayStation Store. De kortingen lopen op tot en met 50...

‘Eigenaren GTA 5 krijgen gratis upgrade naar next-gen versie’

Grand Theft Auto V verscheen zo'n zeven jaar geleden voor het eerst op de PS3 en de Xbox 360. Een jaar later...

Refurbished iPhones en Samsung Galaxy smartphones – vanaf €164,95

Ben je wel toe naar een upgrade voor je huidige smartphone, maar wil je niet de volle mep betalen. Dan doe je...

EA Sports; dit jaar géén FIFA 21 demo

Ontwikkelaar EA Sports heeft via Twitter laten weten dat er dit jaar geen demo van FIFA 21 komt. De ontwikkelaar wil zich...

Gerelateerde artikelen