Is dit de nieuwe 12-inch MacBook Air? [Foto’s]

Er gaan al lange tijden geruchten over een nieuwe 12-inch MacBook Air. Vandaag zijn er een aantal afbeeldingen gelekt, waarop de nieuwe MacBook Air van Apple te zien is. De foto’s zijn opgedoken op de Chinese website ifanr.com.

nieuwe MacBook Air

Nieuwe MacBook Air

De Chinese website noemt geen exacte afmetingen, maar op een van de foto’s zien we de huidige iPad Air 2 naast de nieuwe MacBook Air. Op de afbeelding lijkt de nieuwe Air nauwelijks dikker te zijn dan de iPad Air 2.

Het doorgaans betrouwbare website 9to5mac meldde eerder al dat de 12-inch MacBook Air een nog dunner design zou krijgen. Om de vernieuwde MacBook Air dunner te maken zou Apple de huidige USB- en oplaad-poorten willen vervangen met slechts één USB-poort met de nieuwe USB-standaard type c.

Op de foto’s zien we ook de 12-inch model naast de huidige 13-inch model. Het verschil in formaat lijkt overeen te komen met dat tussen de huidige 11-inch MackBook Air en 13-inch model.

Wat ons ook direct opvalt aan de 12-inch MacBook Air is dat de Apple-logo zwart is. Huidige MacBooks hebben een witte logo en licht het logo op als de laptop aanstaat.

Vernieuwde MacBook Air design

Apple zou ook de randen rondom het scherm onder handen hebben genomen. De randen van de vernieuwde 12-inch Air zouden nu veel smaller moeten zijn, waardoor de laptop in zijn geheel iets kleiner wordt dan de huidige 11-inch MacBook Air. Ook zou het scherm resolutie van de nieuwe MacBook Air verhoogd worden naar 2560 bij 1600 pixels.

De speakers bij de huidige MacBook Air zitten verstopt onder de toetsenbord, deze zou bij de 12-inch versie nu zichtbaar moeten zijn. Ook zou de nieuwe Air passief gekoeld gaan worden zonder een ventilator.

Bronifanr

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen