‘Nieuwe 12-inch MacBook Air komt zeer binnenkort’

Er gaan al lange tijden geruchten over een nieuwe MacBook Air. Als we de laatste geruchten mogen geloven hoeven we niet meer lang te wachten, want Apple zou van plan zijn om in het eerste kwartaal van dit jaar nog een vernieuwde MacBook Air te lanceren.

MacBook Air

Dat meldt de Chinese geruchtensite DigiTimes op basis van anonieme bronnen uit de productieketen van Apple. Naast de Apple Watch zou Apple eind maart ook een nieuwe 12-inch MacBook Air willen lanceren.

Het doorgaans betrouwbare website 9to5mac meldde eerder al dat de 12-inch MacBook Air een nog dunner design zou krijgen. Om de vernieuwde MacBook Air dunner te maken zou Apple de huidige USB- en oplaad-poorten willen vervangen met slechts één USB-poort met de nieuwe USB-standaard type c.

Apple zou ook de randen rondom het scherm onder handen hebben genomen. De randen van de vernieuwde 12-inch Air zouden nu veel smaller zijn, waardoor de laptop in zijn geheel iets kleiner wordt dan de huidige 11-inch MacBook Air. Ook zou het scherm resolutie van de nieuwe MacBook Air verhoogd worden naar 2560 bij 1600 pixels.

Een exacte lanceerdatum weten beide websites niet te melden, maar men gaat uit van een release eind maart.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen