Lizard Squad: “DDoS-aanval op PSN en Xbox Live was promotiestunt voor Lizard Stresser”

De beruchte hackersgroepering Lizard Squad haalde met de kerstdagen zowel Xbox Live als het PlayStation Network offline met DDoS-aanvallen. Beide online gaming diensten waren drie dagen lang beperkt of zelfs helemaal niet meer bereikbaar.

Lizard Squad

BBC Radio interviewde kort na de DDoS-aanvallen twee hackers van de Lizard Squad. Toen lieten de heren weten dat ze het voor de lol hadden gedaan. Wit was echter niet helemaal waar, er zat namelijk meer achter.

De website Daily Dot heeft ook een interview gehad met één van de hackers van Lizard Squad. Hij heeft aangegeven dat hij het niet voor de lol deed, maar meer voor het geld.

De DDoS-aanvallen op Microsoft en Sony waren ook bedoeld als een promotiestunt om een eigen DDoS-aanval dienst te introduceren. De DDoS-dienst heet Lizard Stresser, waarmee iedereen die betaald een DDoS-aanval kan uitvoeren.

De Lizard Stresser oftewel een botnet is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Voor een DDoS-aanval van 100 seconden dient men 6 dollar te betalen. Voor 30.000 seconden betaald men 130 dollar en voor 500 dollar kan men onbeperkt DDoS-aanvallen uitvoeren.

Volgens de hacker is de DDoS-software nu al enorm gewild, binnen drie uur na de release van Lizard Stresser hebben ze al 25 klanten weten te krijgen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen