Beats Electronics koopt HTC uit

Beats Electronics, de maker van de populaire Beats by Dr.Dre koptelefoons heeft HTC uitgekocht. HTC heeft voor zijn laatste 25 procent aandelen 195 miljoen euro gekregen. In 2011 kocht HTC voor 221 miljoen euro een aandeel van 50,1 procent in Beats. Vorig jaar verkochte HTC ook 25 procent van zijn aandelen terug aan Beats, maar toen kregen ze er maar 110 miljoen euro voor terug.

Beats die door Dr. Dre en muziekproducer Jimmy Iovine opgericht is heeft in totaal maar liefst 305 miljoen euro aan HTC betaald. HTC heeft hiermee wel een flinke winst op de deal.

HTC heeft in een verklaring weten dat Beats een belangrijke partner blijft, maar wil niet zeggen in welke zin. Zoals we weten dragen veel HTC smartphones het logo van Beats, waarschijnlijk zal HTC Beats blijven gebruiken in hun producten.

Beats by Dre koptelefoons heeft in een korte periode aardig wat marktaandeel gewonnen. Zo claimt het bedrijf in de Verenigde Staten een aandeel van 59 procent op de markt voor premium-koptelefoons te hebben.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen