Tele2 gaat vanaf januari beginnen met aanbieden van LTE-advanced

Niet zo lang geleden maakte Tele2 bekend dat het binnen enkele maanden gaat beginnen met de uitrol van zijn 4G-netwerk. Nu is bekend dat Tele2 vanaf januari 2015 gaat beginnen met het aanbieden van LTE-advanced en VoLTE.

Tele2 - 4G

LTE-advanced is de opvolger van de huidige LTE-standaard die stukken sneller is. LTE-advanced kan een theoretische snelheid van circa 300Mbit/s (37,5 MB/s) behalen, waar het huidige 4G op 100 Mbit/s (12,5 MB/s) blijft steken. Helaas ondersteunen niet alle smartphones en tablets het snellere 4G+ LTE-advanced mobiele internet.

Naast LTE-advanced gaat Tele2 ook beginnen met het aanbieden van Voice over LTE, oftewel bellen via een 4G-verbinding.

Begin januari schakelt Tele2 een kleine groep zakelijke gebruikers over naar het LTE-advanced netwerk. Vanaf maart 2015 zullen alle bestaande Tele2 klanten overgeschakeld worden naar het nieuwe LTE-advanced netwerk.

In eerste instantie kunnen Tele2 klanten in een groot gedeelte van de Randstand gebruikmaken van het snellere internet. In de loop van 2015 zal de dekking beter en grootser worden. Als alles volgens de planning gaat moet het netwerk in maart 2016 bijna landelijk dekkend zijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen