Watch Dogs: poker tips & trucs

Watch Dogs is Ubisoft’s nieuwste game (sequels en expansions voor andere populaire games daargelaten) en is nu al een instant klassieker aan het worden binnen het “open wereld action-adventure third-person shooter” genre. De game speelt zich af in de stad Chicago in het jaar 2012 en alles in het spel draait om de hoofdpersonage Aiden Pearce; een hacker van het hoogste niveau die geobsedeerd is door surveillance. Hij wil kost wat kost zijn familie beschermen en zet zijn hack-kwaliteiten in om informatie over zijn doelwitten te verzamelen. Zo kan hij o.a. de beelden van beveiligingscamera’s bekijken, verkeerslichten overnemen en treinen hacken en hier kun je als speler je voordeel mee doen. Het concept is spannend en origineel en dat maakt dat het spel, in combinatie met de interessante verhaallijnen en prettige gameplay, lovende recensies krijgt. Echter, om 100% score te kunnen behalen in het spel zul je enige tijd aan de pokertafel moeten doorbrengen. Hoewel poker razend populair is, zal nog niet iedereen met dit spel bekend zijn. Om toch voor de 100% ranking te kunnen gaan in Watch Dogs, hebben we het pokeronderdeel eens wat verder uitgediept.

In Watch Dogs heb je in totaal 4 plekken waar je kunt pokeren en het vormt 1 van de 7 mini-games in het spel. Je kunt kiezen uit low stakes, medium stakes, high stakes en super stakes poker; afhankelijk van je beschikbare budget. Logischerwijs is het prijzengeld dus ook hoger bij een game met een hogere buy-in. Wie houdt van een potje Texas Hold’em zit in Watch Dogs dus gebakken.

Om bijvoorbeeld in de “high stakes poker game” te geraken zoek je eerst in het noordelijke gedeelte van de map naar het L-Trainstation. Iets ten noorden van dit gebouw vind je de “city games – betting” en middels een flinke buy-in van $10.000 kun je meedoen aan deze game. Om de maximale score te behalen zul je 3 tegenstanders van de pokertafel moeten vegen en dat gaat nog niet vanzelf. Er zijn twee manier waarop je echter succesvol kunt zijn, namelijk: 1. je zorgt dat je zelf een voortreffelijk pokerspeler wordt (een kwaliteit die je ook buiten dit spel erg goed kunt gebruiken) of 2. je gebruikt de hack-vaardigheden. Ga je voor optie 1. en heb je geen (of minimale) ervaring met poker? Ga dan de poker regels uit je hoofd leren en oefen bijvoorbeeld eens met online poker. Op die manier krijg je het spel snel onder de knie en wie weet win je nog een leuke geldbedrag! Heb je het spel eenmaal in de smiezen, pas je ervaring dan toe aan de pokertafel in Watch Dogs en met een beetje geluk scoor je zo $ 25.000 waarmee je natuurlijk een tas coole guns en andere gadgets gaat aanschaffen. Kun je het spel echt niet winnen met je eigen pokerkwaliteiten? Zoek naar de beveiligingscamera die schuin achter de dealer hangt. Hack deze en je kunt letterlijk bekijken wat je tegenstanders in huis hebben. Zo kun je zien welke kaarten er worden verdeeld en welke kaarten de dealer heeft. Winnen is op die manier wel erg eenvoudig. Met de Profiler kun je tevens het stress niveau van je tegenstanders meten; ook handig!

Lukt het met bovenstaande tips nog steeds niet? Geen probleem, je kunt altijd nog naast de bank parkeren en bankpassen van bezoekers hacken. Een tijdje later trek je zo een fortuin uit de muur, maar de echte gamer speelt het spel natuurlijk compleet uit. Watch Dogs is beschikbaar voor PS3/4, Windows, Xbox One/360 en de Wii U. Kijk voor meer informatie over de game ook eens op de officiële website van Ubisoft.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen