Home Gaming FIFA 15 populairste game

FIFA 15 populairste game

0

In het najaar draait de gamewereld op volle toeren. Gamers zitten met smart te wachten op één van de vele grote gametitels. Welke spellen mag je absoluut niet missen dit gameseizoen? Beslist.nl heeft onderzocht welke games en gameconsoles het meest in trek zijn bij online shoppers.

Elke dag wordt er door vele honderden online shoppers gezocht naar games en consoles. De Beslist.nl Game Index (BGI) verschaft inzicht in de populariteit van games onder online shoppers in Nederland.

It’s in the Game

Zoals bijna elk jaar lijkt FIFA 15 uit te groeien tot het grootste gamesucces van het jaar. Sinds de lancering in september is FIFA 15 goed voor meer dan de helft van het totale aantal zoekopdrachten naar games. Andere populaire games zijn GTA V,  Sims 4, Call of Duty: Advanced Warfare en Destiny.

Populaire releases

In november komen/kwamen er weer verschillende grote titels uit. Vooral de games Call of Duty: Advanced Warfare (uitgebracht op 4 november) en Assassin’s Creed Unity (uitgebracht op 13 november) zijn erg populair bij de bezoekers van beslist.nl. Daarnaast wordt er veel gezocht naar Football Manager 2015, World of Warcraft: Warlords of Draenor en de vandaag uitgebrachte Far Cry 4.

PS4 favoriete console

De PlayStation 4 is veruit de meest gewilde gameconsole op beslist.nl. Meer dan de helft (58 procent) van de gamers met belangstelling voor een console kiest voor de nieuwste PlayStation. De Xbox One volgt op ruime afstand. Verder is de PlayStation 3 nog relatief populair, populairder dan de Wii, de Wii U en de Xbox 360.

Nieuwe games stimuleren verkoop consoles

De release van nieuwe games zorgt er ook voor dat meer mensen interesse tonen in een console. In de laatste drie weken van september, waarin zowel Destiny als FIFA 15 verschenen, steeg de belangstelling voor gameconsoles met ruim 20 procent ten opzichte van de voorgaande weken.

Mobiele versie afsluiten