‘Grotere iPad Pro krijgt 12,2-inch scherm’

Apple kondigde vorige maand twee nieuwe iPads; de iPad Air 2 en de iPad mini 3. Men hoopte echter op een derde iPad met een grotere scherm. De grotere iPad, die beter bekend staat als de iPad Pro, zou uitgesteld zijn voor volgend jaar.

Apple iPad Air 2

De Chinese Foxconn waar alle iPhones en iPads worden geproduceerd zouden het momenteel nog te druk hebben met de productie van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Apple heeft hierdoor de iPad Pro uitgesteld naar het derde kwartaal van 2015.

Het doorgaans betrouwbare Japanse website Macotakara heeft ook de mogelijke schermformaat van de iPad Pro in handen. Eerder dacht men dat de iPad Pro een 12,9-inch scherm zou krijgen, maar volgens het Japanse website zal het schermformaat 12,2-inch worden.

Daarmee komt het formaat van de grotere iPad tussen de MacBook Air van 11-inch en 13-inch. Het ontwerp van de iPad Pro zou gebaseerd zijn op dat van de huidige iPad Air 2.

Tot slot krijgt de iPad Pro speakers aan de boven- en onderkant. Hiermee kan er stereogeluiden afgespeeld worden wanneer de tablet horizontaal wordt neergezet.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen