Oppo onthult R5; dunste smartphone tot nu toe

De Chinese smartphonemaker Oppo heeft de dunste smartphone tot nu toe aangekondigd. De Oppo R5 is slechts 4,85 millimeter dun. Naast de R5 presenteerde Oppo ook de N3, een selfie-smartphone met een automatisch draaiende camera.

Oppo R5

De Oppo R5 beschikt over een 5,2-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap een octocore-processor met acht kernen, waarvan vier geklokt is op 2,1 GHz en vier op 1,5 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslagruimte is 16GB. Deze is helaas niet uit te breiden met een SD-kaart. Ook heeft de Oppo R5 geen aansluiting voor een koptelefoon. Muziek luisteren doe je met de meegeleverde Bluetooth-headset. Hoogstwaarschijnlijk heeft Oppo de SD-kaart slot en de koptelefoon ingang weggelaten om de smartphone dunner te maken.

Verder draait de Oppo R5 op Color OS 2.0, die gebaseerd is op Android 4.4. Aan de achterkant heeft de R5 een 13-megapixel camera en aan de voorkant een 5-megapixel camera.

De Oppo R5 zal vanaf december wereldwijd gelanceerd worden. Een exacte releasedatum werd niet bekendgemaakt. In de VS gaat het toestel voor 499 dollar over de toonbank en zal beschikbaar zijn in de kleuren zilver, goud en grijs.

In de Verenigde Staten kost de R5 499 dollar (392 euro) en is de telefoon verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en grijs. De Europese prijs is niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen