Jailbreak je iPhone, iPad & iPod touch op iOS 8 – iOS 8.1 [Guide]

Sinds enkele dagen is het mogelijk om je iPhone, iPad en iPod touch te jailbreak op iOS 8.0 en hoger. De iOS 8 jailbreak is ontwikkeld door de Chinese iOS-hackers genaamd PanGu. PanGu is geen onbekende in de jailbreak-wereld, eerder hadden de Chinese iOS-hackers al een jailbreak gelanceerd voor iOS 7 en hoger.

Met de PanGu8 jailbreak kan je de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3 en de iPod touch 5G jailbreaken op iOS 8.0, iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 en iOS 8.1.

Jailbreak iOS 8

Door dat PanGu8 de eerste jailbreak is voor iOS 8 en hoger zijn de jailbreak apps en tweaks nog niet allemaal bijgewerkt met ondersteuning voor iOS 8.x.x. Om deze reden wordt Cydia niet standaard meegeïnstalleerd tijdens het jailbreak proces. Wel bestaat er een mogelijk om Cydia handmatig toe te voegen. Hiervan maken we een nieuwe handleiding.

Pangu zal in twee smaken komen, een Windows en een Mac versie. Momenteel kunnen alleen Windows gebruikers hun iOS-apparaat jailbreaken, een Mac versie van Pangu is nog in de maak en zal binnenkort gelanceerd worden.

LET OP: Maak eerst een back-up van je iPhone, iPad of iPod touch voordat begint!

Stap 1: Download de PanGu8 jailbreak via deze link.

Stap 2: Download iOS 8.1 voor je iOS-apparaat via deze link.

Stap 3: Herstel via iTunes je iPhone, iPad of iPod touch naar een schone iOS-versie.

Stap 4: Schakel Find my iPhone en je codeslot uit.

  • Find my iPhone: Instellingen → iCloud → Find my iPhone → Uitzetten
  • Codeslot: Instellingen → Codeslot → Uitzetten

Stap 5: Sluit nu je apparaat aan op uw computer.

Stap 6: Start nu de PanGu8 jailbreak op als Administrator. (Rechtermuisknop op PanGu8, kies uitvoeren als administrator).

Stap 7: Je zal nu een checkbox zien dat aangevinkt is. Haal nu het vinkje weg en klik op Jailbreak (blauwe knopje).

PanGu8 Jailbreak

Stap 7: De jailbreak proces zal nu starten. Dit stap duurt ongeveer 10 á 15 minuten, dus wees geduldig.

Stap 9: Zodra de jailbreak proces succesvol afgerond zal je toestel opnieuw opstarten. Er zijn een PanGu-icoon tevoorschijn komen op je Homescreen. Dit is een bevestiging dat het jailbreak succesvol is voltooid.

Cydia---iOS-8

Zoals ik eerder al zei wordt Cydia niet standaard meegeïnstalleerd. Deze kan je wel na het jailbreaken zelf handmatig installeren. Volg deze handleiding om Cydia te installeren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen