Popcorn Time verandert van domein

De enorme populariteit van Popcorn Time heeft voor grote paniek gezorgd in Hollywood. EURid, European Registry for Internet Domain Names, de instantie die verantwoordelijk is voor het .eu-domein haalde vorige week de website, time4popcorn.eu, van de zeer populaire streamingdienst Popcorn Time offline.

Popcorn Time

Volgens de EURid is de contactinformatie die is gebruikt bij het registeren van time4popcorn.eu onjuist. Het ligt ook voor de hand dat de jongens van Popcorn Time hun echte namen niet zullen gebruiken. Omdat het domein offline ging kregen Popcorn Time-gebruikers een blanco pagina te zien bij het opstarten van de streamingdienst.

De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben inmiddels twee nieuwe domeinen geregistreerd time4popcorn.com en popcorn-time.se. Het .com-domein wordt doorgelinkt naar het .se-domein. Dit heeft de ontwikkelaars van Popcorn Time tegenover ons gemeld.

Met Popcorn Time is het mogelijk om films en tv-series te streamen via het bittorrent-protocol. Normaal moet je Torrent-bestanden eerst downloaden voordat je het kan bekijken. Bij Popcorn Time is dat echter niet zo. Tijdens het downloaden kan je het ook direct bekijken.

Sinds een aantal maanden is het in Nederland verboden films, muziek en TV-series te downloaden uit illegale bronnen. De manier waarop Popcorn Time werkt is wat dat betreft illegaal.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen