Apple Event: Wat kunnen we allemaal verwachten?

Apple organiseert morgen (donderdag 16 oktober) een speciale media-evenement. Tijdens het evenement kondigt het bedrijf uit Cupertino zoals gewoonlijk nieuwe producten. De grote vraag is natuurlijk wat kunnen we allemaal morgen verwachten?

Apple iPad-evenement

Laten we maar eerst beginnen met wat we morgen niet hoeven te verwachten. Apple zal morgen geen nieuwe iPhone of een nieuwe smartwatch onthullen. Beide apparaten zijn nog niet zo lang geleden aangekondigd en gelanceerd.

iPad Air 2

Eerder vandaag schreven we nog dat Apple was begonnen met het importeren van de nieuwe iPads. Mac Rumors heeft van een betrouwbare bron vernomen dat de nieuwe iPads vanaf 24 oktober in de winkels zouden liggen.

De anonieme bron van Mac Rumors weet niet te zeggen welke nieuwe iPad Apple aan het importeren is. De verwachting is dat dit de iPad Air 2 is. Zoals we weten lanceert Apple jaarlijks een vernieuwde versie van de 9,7-inch iPad en afgelopen twee jaar werd dit samen met de 7,9-inch iPad mini gelanceerd.

Als we de geruchten mogen geloven wordt de iPad Air 2 voorzien van een Apple A8X-processor, 2GB aan werkgeheugen, een vingerafdrukscanner en ook nog verkrijgbaar in een goudkleurige uitvoering.

Aan het design zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Wel wordt er verwacht dat het dunner en lichter wordt dan de huidige iPad Air. Tot slot zou Apple de geluidschakelaar aan de zijkant van de iPad weglaten.

iPad mini 3

De verwachting is dat Apple ook de iPad mini met Retina scherm een upgrade geeft. Van de iPad mini 3 is er bijna geen onderdeel of foto uitgelekt. Enkel dat het net als de iPad Air 2 een snellere processor en een vingerafdrukscanner krijgt.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt de iPad mini 3 dezelfde specificaties en design als de iPad Air 2. Het grote verschil tussen de twee zou enkel het schermformaat zijn.

iPad Pro

Al jaren lang gaan er geruchten over een grotere iPad met 12,9-inch scherm, die beter bekend staat als de iPad Pro. Volgens de laatste geruchten is de iPad Pro alweer uitgesteld tot volgend jaar. Ons verwachting is dat Apple enkel de iPad Air 2 en de iPad mini 3 zal aankondigen.

OS X 10.10 Yosemite

Apple kondigde eerder dit jaar tijdens WWDC 2014 de nieuwste versie van zijn besturingssysteem. Inmiddels hebben we meerdere OS X Yosemite Golden Master candidates voorbij zien komen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we morgen de releasedatum van OS X Yosemite te horen krijgen. Misschien wordt OS X 10.10 zelfs direct na het evenement uitgerold.

MacBook Air met Retina scherm

Een hoop betrouwbare websites en analisten verwachten een nieuwe MacBook Air met Retina scherm. De MacBook Air zou een 12-inch Retina scherm krijgen en de huidige 11-inch versie zou uit het assortiment verdwijnen.

Op het laatste moment is de MacBook Air met Retina scherm echter uitgesteld. Het doorgaans betrouwbare website Re/code kreeg te horen dat we morgen geen nieuwe MacBook Air hoeven te verwachten. Door een productieprobleem zou de MacBook Air Retina uitgesteld zijn naar volgend jaar.

Apple TV

Het is alweer een paar jaar geleden dat Apple de Apple TV heeft voorzien van een upgrade. Op de uitnodiging van het evenement is een tekst te lezen dat het al heel lang geleden is dat het bijgewerkt is. Zowel de Apple TV als de Mac Mini zijn al een lange tijd niet geupgrade.

Al een lange tijd gaan er geruchten over een nieuwe Apple TV. De nieuwe Apple TV zou ondersteuning krijgen voor apps en games. Deze zouden te downloaden zijn uit een eigen App Store voor de Apple TV.

Mac Mini

Net als de Apple TV heeft de Mac Mini ook al een tijdje geen update gekregen. Met “It’s been way too long” kan Apple ook de Mac Mini bedoelen.

Enige tijd geleden dook er op de website van Apple een pagina over de nieuwe Mac Mini. Deze is inmiddels weer offline gehaald door Apple. Het zou best eens waar kunnen zijn dat we morgen een nieuwe Mac Mini voorgeschoteld krijgen.

iMac met Retina scherm

Tot slot zou Apple de iMac willen vernieuwen met een Retina scherm. Volgens recente geruchten van onder meer Mac Rumors kunnen we morgen een 27-inch iMac met Retina scherm verwachten.

Deze 27-inch iMac zou een resolutie krijgen van maar liefst 5120 bij 2880 pixels, dit is dubbel zoveel als de huidige iMac.

Het laatste nieuws

Apple iPad 2019 (10.2 inch, 128GB, Wi-Fi) van 445 voor 249 euro

Als je toevallig opzoek was naar een iPad wees er dan snel bij! Bij Wehkamp is de Apple iPad 2019 met 128GB...

Sony Bravia KD-49XG8096 – 49″ 4K Smart TV – van €700 voor €539,95

Met je bakkes dicht op het scherm, wie deed dat vroeger niet? Feitje: zolang je ook afwisselt met kijken naar iets dat...

iPad Pro 11-inch (2018) 256GB WiFi – van €1049 voor €849,95

Wat. Een. Tablet. De iPad Pro 11" is snel, krachtig en uiteraard prachtig ontworpen. Vier luidsprekers, Apple Pencil-ondersteuning, Face ID en een...

RHA TrueConnect Wireless Earbuds – van €169 voor €69,95

Verbondenheid was nog nooit zo belangrijk nu we afstand moeten houden tot elkaar. Zorg er daarom voor dat je optimaal verbonden blijft...

Apple Watch Series 5 | 44 mm | GPS Only – van €479 voor €379,95

Dit is geen horloge. Gek, zul je denken, want 'watch' betekent toch horloge? Maar nee. Dit is een waanzinnig krachtige computer. Dit is een...

Beats by Dr. Dre Urbeats3 In-ears voor Apple – van €64,95 voor €29,95

De iPhone is een stuk waterbestendiger geworden, maar dat is wel ten koste gegaan van de Aux-aansluiting. Dat is jammer voor al die...

Dagdeal: Google Nest Wifi Router & Point – van €259 voor €188

Een traditionele wifi router voldoet, door het relatief beperkte bereik, allang niet meer aan onze digitale wensen. En hoe verder weg, hoe...

PlayStation 5 unboxing video’s

Over een kleine drie weken is de PlayStation 5 officieel verkrijgbaar in onder meer Nederland en België. Verschillende media en bekende YouTubers...

PUBG draait op 60fps op PS5 en Xbox Series X

Playerunknown's Battlegrounds oftewel PUBG zal op de PlayStation 5 en Xbox Series X op 60fps draaien. De Xbox Series S zal net...

PS4 + FIFA 21 bundels vanaf 269,04 euro

Voetballiefhebbers kunnen vanaf nu weer aan de slag met een gloednieuwe FIFA-game, want dan ligt FIFA 21 in de winkelschappen voor de...

Gerelateerde artikelen