‘iPad Air 2 en iPad mini 3 vanaf 24 oktober verkrijgbaar’

Donderdag 16 oktober organiseert Apple een iPad-evenement. De verwachting is dat het bedrijf uit Cupertino drie nieuwe iPads zal aankondigen; een iPad Air 2, iPad mini 3 en een geheel nieuwe, grotere iPad. Het laatstgenoemde zou een schermformaat hebben van 12,9-inch.

iPad Air 2 Goud

Een anonieme bron van het doorgaans betrouwbare website Mac Rumors meldt dat Apple inmiddels al begonnen is met het importeren van de nieuwe iPads. Volgens Mac Rumors heeft de bron in het verleden ook correcte informatie verstreken.

De bron claimt dat de nieuwe iPads vanaf 24 oktober in de winkels zullen liggen. Of dit ook de lanceerdatum voor Nederland en België is is niet bekend. In het verleden moesten wij altijd iets langer wachten op de nieuwe iPads.

iPad Air 2

De anonieme bron van Mac Rumors weet niet te zeggen welke nieuwe iPad Apple aan het importeren is. De verwachting is dat dit de iPad Air 2 is. Zoals we weten lanceert Apple jaarlijks een vernieuwde versie van de 9,7-inch iPad en afgelopen twee jaar werd dit samen met de 7,9-inch versie (iPad mini) gelanceerd.

Als we de geruchten mogen geloven wordt de iPad Air 2 voorzien van een Apple A8X-processor, 2GB aan werkgeheugen, een vingerafdrukscanner en ook nog verkrijgbaar in een goudkleurige uitvoering.

Aan het design zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Wel wordt er verwacht dat het dunner en lichter wordt dan de huidige iPad Air. Tot slot zou Apple de geluidschakelaar aan de zijkant van de iPad weglaten.

iPad mini 3

De verwachting is dat Apple ook de iPad mini met Retina scherm een upgrade geeft. Van de iPad mini 3 is er bijna geen onderdeel of foto uitgelekt. Enkel dat het net als de iPad Air 2 een snellere processors en een vingerafdrukscanner krijgt.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt de iPad mini 3 dezelfde specificaties en design als de iPad Air 2. Het grote verschil tussen de twee zou enkel het schermformaat zijn.

iPad Pro

Al jaren lang gaan er geruchten over een grotere iPad met 12,9-inch scherm, die beter bekend staat als de iPad Pro. Volgens de laatste geruchten is de iPad Pro alweer uitgesteld tot volgend jaar. Ons verwachting is dat Apple enkel de iPad Air 2 en de iPad mini 3 zal aankondigen.

Het iPad-evenement wordt morgen (16 oktober) georganiseerd en begint om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen