Amazon kondigt nieuwe Kindle Fire HDX-tablets aan

Amazon heeft de opvolger van de Kindle Fire-tabletserie aangekondigd. De nieuwe Kindle Fire HDX-tablets zullen in twee formaten verkrijgbaar zijn, een 7″ en 8,9-inch. Amazon heeft beide tablets voorzien van krachtigere hardware en hogere resolutie. Daarnaast draaien de Kindle Fire HDX-tablets op de nieuwe versie van Android-fork Fire OS.

Beide tablets bevatten de nieuwe Snapdragon 800-processor van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen. Beide zijn verkrijgbaar in een WiFi-only, 3G+WiFi en 4G+WiFi variant en deze zijn nog leverbaar in 16GB, 32GB en 64GB aan opslagruimte.

Kindle Fire HDX 8.9 is het nieuwe topmodel van Amazon. Het toestel heeft een 8.9-inch scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels. Het kleinere broertje heet Kindle Fire HDX en heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels.

In de Verenigde Staten zal de 7-inch model te koop zijn vanaf 229 dollar en het 8,9-inch model zal te koop zijn vanaf 379 dollar. De tablets zullen eind oktober verkrijgbaar zijn in de VS. Het is nog niet bekend wanneer het in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

via Tweakers

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen