iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera ooit, zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau DxOMark, dat werd opgemerkt door iPhoned.nl. De camera’s presteren beter dan die van Android-toestellen als de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2, die voorheen als beste werden aangemerkt.

iPhone 6 review

De nieuwe iPhones zijn aan diverse cameratests onderworpen en met een uiteindelijke score van 82 punten stoten ze de Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 van hun topposities. De camera’s werken vooral indruk met de snelle autofocus en beeldstabilisatie. Dankzij de optische beeldstabilisatie bij de iPhone 6 Plus worden ongewenste bewegingen vrijwel perfect gecorrigeerd. De beeldstabilisatie bij de iPhone 6 is niet optisch, maar presteert toch nog bovengemiddeld.

Verder zorgt de nieuwe camerasensor voor een betere fotokwaliteit, zowel in de buitenlucht als in iets donkere omgevingen. Van artefacten is nauwelijks sprake en op het gebied van witbalans, kleurreproductie en hoeveelheid ruis scoort de camera bij beide iPhones bovengemiddeld.Een volledig overzicht van alle plus- en minpunten is te vinden op de website van DxOMark.

iPhone 6 Plus camera

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen