’12-inch MacBook Air krijgt nieuw ontwerp en wordt nog dunner’

Er gaan al langer geruchten rondt dat Apple aan een nieuwe MacBook Air werkt met een schermformaat van 12-inch. Volgens Apple-blogger Jack March kunnen we de nieuwe MacBook Air medio 2015 verwachten.

Volgens anonieme bronnen van March wordt de MacBook Air voorzien van een heel nieuw ontwerp en zou de laptop nog dunner worden dan zijn voorgangers.

MacBook Air

Het 12-inch MacBook Air zou een Retina scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. De huidige MacBook Air heeft 1400 bij 900 pixels.

Ook Ming-Chi Kuo, een bekende betrouwbare analist, voorspelde eerder dat de MacBook Air een geheel nieuwe ontwerp krijgt. Ook verwacht Kuo dat de nieuwe MacBook duurder wordt.

Om de MacBook Air npg dunner te maken zou een aantal dingen aangepast moeten worden. Zo zou de normale USB-poort vervangen worden door de nieuwe USB-standaard type C. Dit type lijkt op een micro USB-aansluiting. Ook zou Apple de oplader poort willen vervangen voor een kleinere poort.

Verder zou Apple de ventilator weggelaten, het rand rondom het scherm dunner maken en de speakers zouden zichtbaar worden.

Als we de geruchten van Cult of Mac mogen geloven zal de MacBook Air verkrijgbaar zijn in meerdere kleuren. Apple zou de kleuren van de onlangs aangekondigde iPhone 6 willen toepassen. Als dit gerucht klopt zal de MacBook Air straks verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, grijs en goud.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen