iPhone 5S en 5C kosten Apple beide minder dan 150 euro

Onderzoeksbedrijf IHS heeft de twee nieuwste Apple smartphones de iPhone 5S en 5C uit elkaar gehaald, met de bedoeling erachter te komen hoeveel het nou kost om er een te laten maken. Volgens de uitkomst van IHS ligt de prijs voor beide telefoons onder de 200 dollar, dit is gelijk aan ongeveer 148 euro.

Volgens de analisten van IHS kosten alle componenten van de 16 GB iPhone 5S 191 dollar. Dezelfde telefoon maar met 64 GB kost Apple 210 dollar. Het bedrijf IHS meld dat het monteren van de iPhone 5S 8 dollar per stuk is. Dit brengt de totaalkosten tussen 199 en 218 dollar. De iPhone 5S kost zonder abonnement tussen de 649 tot 849, wat varieert naar geheugen.

iPhone 5S uitelkaar

De kosten van de iPhone 5C liggen wat lager voor Apple, ze worden geschat tussen 173 en 183 dollar, inclusief 7 dollar voor het monteren. De iPhone 5C kost de klant 549 tot 649 dollar zonder abonnement.

Volgens IHS is het opvallend dat de telefoons met uitzondering van enkele bijna identiek zijn aan elkaar. IHS analist Andrew Rassweiler vertelde AllThingsD, ”except that the 5s has the fingerprint sensor, the A7 processor and some newer memory chips that consume less power… they’re basically the same.”. Dit zou volgens het bedrijf een truc zijn van Apple om kosten te besparen. Hoe minder verschillende soorten onderdelen ze hoeven te produceren des te meer kosten ze kunnen besparen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen