9.1 C
Amsterdam
donderdag 2 februari 2023
HomeAppsApple blokkeert App Store-account van Fortnite ontwikkelaar

Apple blokkeert App Store-account van Fortnite ontwikkelaar

Datum:

Lees meer over:

Wereldwijde storing bij Microsoft-diensten als Teams en Outlook

Microsoft kampt sinds vanmorgen met een flinke storing in...

Alle PlayStation 5 bundels en aanbiedingen op een rij

De PlayStation 5 is inmiddels meer dan twee jaar...

PlayStation 5 (disk editie) nu op voorraad bij Coolblue – 549,99 euro

Ben je nog steeds op zoek naar een PlayStation...

Epic Games, ontwikkelaar van onder meer Fortnite, kan voorlopig geen nieuwe apps en games meer uitbrengen voor de iPhone, iPad en Macs. Apple heeft nu ook de ontwikkelaarsaccount van Epic Games gesloten nadat het eerder al Fortnite uit de App Store had verwijderd.

Apple vs Fortnite

Apple-gebruikers die de apps en games van Epic Games al hebben gedownload, kunnen het zonder probleem nog steeds spelen. In-app aankopen via het betalingssysteem van Apple is voorlopig niet meer mogelijk en gebruikers hoeven voorlopig ook geen app update te verwachten.

Het Amerikaanse techgigant uit Cupertino verwijderde eerder deze maand Fortnite uit de App Store, omdat ontwikkelaar Epic Games met een eigen betaalsysteem was gekomen in het spel om verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen. Epic Games sleepte hierdoor Apple en Google voor de rechter, die bepaalde dat Apple Fortnite uit zijn App Store mag weren.

Ook Google heeft Fortnite om dezelfde reden verwijderd uit zijn Play Store. Wel kunnen Android-gebruikers het spel alsnog via een omweg installeren op hun toestel.

Inzet van het conflict is de 30 procent commissie die Apple van iedere aankoop wil in de App Store. Epic Games vindt dat te veel.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in