5.4 C
Amsterdam
zondag 29 januari 2023
HomeGadgetsFacebook stopt met Oculus Go-headset

Facebook stopt met Oculus Go-headset

Datum:

Lees meer over:

Wereldwijde storing bij Microsoft-diensten als Teams en Outlook

Microsoft kampt sinds vanmorgen met een flinke storing in...

Alle PlayStation 5 bundels en aanbiedingen op een rij

De PlayStation 5 is inmiddels meer dan twee jaar...

PlayStation 5 (disk editie) nu op voorraad bij Coolblue – 549,99 euro

Ben je nog steeds op zoek naar een PlayStation...

Facebook bracht in 2018 de Oculus Go-headset uit in onder meer Nederland. De Oculus Go virtualreality-bril biedt een volledige VR-ervaring zonder deze eerst te koppelen aan een computer of smartphone.

Oculus Go

De VR-headset beschikt in feite over alle onderdelen die normaliter in een smartphone zitten. Denk hierbij aan een beeldscherm, processor, geheugen en antennes voor wifi en bluetooth. Facebook, moederbedrijf van Oculus, heeft helaas aangekondigd dat ze stoppen met de ontwikkelingen en verkoop van de Oculus Go. In plaats daarvan zet Oculus in op zijn andere VR-headsets: de Oculus Quest en de Oculus Rift.

De Oculus Go heeft echter niet dezelfde bewegingsvrijheid als de Oculus Quest en Oculus Rift. De Oculus Go-headset beperkt zich tot 3 graden van vrijheid (3DoF). Dat betekent dat de VR-bril enkel in staat is om hoofdbewegingen te volgen. De Oculus Quest en de Oculus Rift zijn 6DoF en maakt het mogelijk om andere bewegingen te registreren.

“We stoppen eind dit jaar met de verkoop van de Oculus Go-headset en verdubbelen onze inzet om de Quest en Rift te verbeteren”, aldus Oculus.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in