woensdag 24 april 2024
HomeGadgetsApple komt volgend jaar met eigen AR-bril

Apple komt volgend jaar met eigen AR-bril

Als we de laatste geruchten mogen geloven komt Apple volgend jaar met een splinternieuwe product. Volgens het doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino eind volgend jaar een eigen augmented reality-bril uitbrengen.

Apple AR-bril

Apple AR-bril

De beste man is op basis van zijn bronnen er zeker van. Apple start dit najaar al met de massaproductie van zijn AR-bril en brengt het eind volgend jaar uit. Apple zou dat doen in samenwerking met andere merken. Zo zou Changying Precision de behuizing van de augmented reality-headset voor zijn rekening nemen.

Concrete details over de AR-bril weet Ming-Chi Kuo niet. Hij geeft enkel informatie over de beschikbaarheid en de samenwerking met derden in zijn rapport. De analist zei in maart al dat Apple binnen anderhalf jaar een met een AR-bil met een scherm en camera’s om dieptes in te schatten te komen.

De AR-headset wordt volgens Kuo als een iPhone-accessoire in de markt gezet. De werking zou afhankelijk zijn van een iPhone, die vermoedelijk draadloos in verbinding staat met de bril.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws